OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
SÓLO dIMEBAGA
Tak pod to sa podpisujem aj ja... to sólo tam sadlo úplne parádne a vôbec nepôsobí rušivým dojmom, čoho som sa obával, keď som ešte pred vypočutím prelistoval booklet a zbadal tam Dimebagovo meno....
Poukázal bych ještě na hostování Dimebaga. Jedním krátkým sólem dokázal poslat titulní skladbu do hvězdných sfér. Fantastický metalový kytarista. Kdybych tak mohl cestovat v čase .... Zašel bych na jeho poslední koncert a snažil bych se zabránit nejhoršímu ...Taková ztráta ...
VOODOO mám cca 5 let. Občas si to pustím, jako např. teď a líbí se mi s každým dalším poslechem víc. Zvuk je zabíjející, škoda že na dalších albech nezní tak tvrdě. Spolu s Graveyard veledílo ( co se mě týče ).
Voodoo
KD je genialna kapela i v tom ohlade, ze dokazu urobit kazdu dosku dost inu a pritom si v dostatocnej miere zachovat svoj rukopis a to co od nich fanusikovia ocakavaju.Podla mna je doska VOODOO vynimocna z dvoch dovodov.Prvym je radikalna zmena soundu.Kto KD pozna dobre isto si vsimol, ze CD spiders lullabye a the graveyard hraju inak, ako ostatne Kingove dosky.Je to tym, ze sa pri mixazi a masteringu korekcie na equalizeroch nastavuju do tvaru pismena V cize su viac vytiahnute vysky a basy no stredy su potlacene.(Napr. Metallica - ...and justice for all ma velmi podobny sound, ako tieto dve dosky)toto je casty "americky" styl miesania.Podla mna to, ale hudbe KD nepristalo.Toto sedi napr. kapele PANTERA a podobnym, ale KD....zvykal som si nejaky cas, ale bol som si isty, ze v tomto trende nevytrvaju a isto od neho upustia.Nemylil som sa.Stalo sa tak na CD VOODOO.Tu prisla velka zvukova zmena a podla zameru kapely aj podla mojho nazoru jednoznacne k lepsiemu a to podstatne.Daslim zlomom na tomto CD su aranzmany.King Diamond proste pritvrdili.A to nie stylom, ze v studiu dali ma gitary surove zvuky a sup s nimi do popredia, ale tym, ako zacali stavat svoje skladby.Agresivne Gitarove riffy zacali byt castejsie a vyraznejsie a perfektne podporovane bicimi.Ovela castejsie, ako doteraz tu mozme pocut to, ze gitara hra urcity riff a presne to iste hra bubenik s kopakmi.Taktie ovela castejsie pouzivanie dvoch kopakov a ich zvyraznenie je dalsim krokom vpred oproti ich doterajsim postupom.Tymto albumom podla mna zacala nova era KD, ktora trva doteraz.
VooDoo je absolutně mistrné album a řadím ho mezi klenoty Kingovy tvorby!!!!! Ave VooDoo!!!!
...souhlasím, ale ani tohle všechno mi nemůže zabránit v prohlášení, že "Voodoo" je jedním z těch slabších alb Jeho Veličenstva. Na podobnou úroveň musím řadit i "The Puppet Master". Přesto všechno ale tato alba mám a poslouchám...protože je natočil ON :-) Máme to my, skalní fandové ale těžké....:-)))))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek