PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
MoRt8: Ty peníze tam fakt vidět nejsou. Já si hurt porhávám v mysli s tím, že to není myšleno vážně, protože náznaky tu jsou a je to jen zdvižený prostředníček Lany Wachowski.
MoRt8: Ty peníze tam fakt vidět nejsou. Já si hurt porhávám v mysli s tím, že to není myšleno vážně, protože náznaky tu jsou a je to jen zdvižený prostředníček Lany Wachowski.
1) Asi to vznikalo na VOD a prostě se předpokládalo, že na mobilech a tebletech dobrý. Pak ale někoho napadlo to taky poslat přeci jen do kin, jenže to už se s tím vizuálem pohádek vznikajících v ČT nedalo nic dělat.
2) Mám takovou konspirační fake news hoax dezinformační hybridně válečnou teorii, že se v posledních letech začaly v Hollywoodu hodně ve velkým prát skrz filmy těžký prachy a zničehonic vypadaj filmy za 200 mega jak četnický humoresky (viz letošní Red Notice na Netflixu za 200 míčů), protože 75% končí v offshorech. Sorry jako...
Za mě v pohodě. U první půlky jsem se bavil královsky, druhá nabrala ten samý nefunkční tón jako trojka - cestuje se "reálným světem", ve městě Io říkají úplně blbě napsané, ještě hůř oblečené a úplně nejhůř zahrané postavy naprosto nahodilé plky, které jakože obohacují univerzum série. (Postava Niobe je totální grc). Ke konci se opět naváže na sebereferenční tón začátku a je to zase zábava. Líbí se mi jak je to pojaté stylem "whatever" a dosavadní smrtelně vážný tón Matrixu to hází do hajzlu. Protože svět je shitshow, lidé trpí a nikdo pořádně nerozumí proč (každý tlačí svou teorii a říkáme tomu politika). Jenom intuitivně tušíme že to tak nemusí být.
Taky by mě zajímalo jestli si tvůrci uvědomili jak je tahle série (až na pár profláklých nápadů a motivů) vizuálně hnusná, že jí naschvál udělali ještě o řád hnusnější.
Něčím mi to připomnělo návrat Twin Peaks, kde po slabším konci původního materiálu přišli s čerstvým novým pohledem, který původnímu seriálu dodal spoustu nových rozměrů. Matrix se toho ke své škodě snaží natlačit moc do 140-ti minut, takže nic nestihne hlouběji zarezonovat, a místo přirozeného vývoje zůstává u náznaků. Absenci ducha částečně nahrazuje love story. Výsledek je zábavná fan-fiction, sbírka zfilmovaných memů.
Rip: Na tom sa zhodneme.
Nejsem nijak extra velký fanda Matrixu,mám dost rád jedničku a sem tam se rád podívám i na dvojku/trojku.Dohromady jde ale o docela povedenou trilogii.Ovšem TOHLE je něco tak strašnýho že jsem stejně jako rip měl sto chutí odejít s kina.Laciný vizuál,logický nonsensy,dementní rádobyvtipná satira na hollywood,špatný herecký výkony a dokonce i ta akce je mizerná.Nevím jaký byl rozpočet ale pochybuju že byl tak malý aby se tím ospravedlnilo to že film působí jak devadesátkový béčko.Ono i hodnocení na csfd o něčem vypovídá.Těšil jsem se na regulérní pokračování,na film který konečně nakope do prdele všechny ty infantilní mrvelovky ale ono je to ještě horší.Za mě zklamání(opravdu velký) To že si režisér nechal ufiknout ptáka mu zjevně moc nesvědčí:) protože jeho "ženský" pohled je spíš parodie.On i ten poslední film o hajzbábě která zachrání svět byl masakr ale od Resurrection jsem to fakt nečekal
Já to nechci moc spoilovat, ale ten narativ o kterém myslím oba mluvíme byl dobrej. Kdyby u něj zůstali, mohl to být fajn film, který by všechny předchozí Matrixy zasadil do úplně nového kontextu. Škoda, že u něj nevydrželi a museli to takhle dokopat.
zda sa to byt idealny film pre sledovanie na streamovacej sluzbe 😃 (na rozdiel od duny).
Tak druhá polovica filmu je horšia ako prvá, to sme sa zhodli, myslím. Čo sa mne páči je čo "spravili" v prvej časti filmu s Matrixom , ako do toho zasadili Mr. Andersona. V tom ma tento film pozitívne prekvapil.
Prosto, to aký "rámec" tomu dali, to autorom celkom vyšlo.
Dier sa v tom síce nájde dosť ale v rámci toho, čo sa v poslednej dobe točí mi to príde ešte dosť dobré. V kontexte, predovšetkým druhého a tretieho pokračovania ale chápem, prečo sa to väčšine ludí nepáči.
Však já nejsem objektivní a v kinosále na konci pár lidí o tleskalo, takže je to jen o tom, že tady prostě nejsem cílovka. Ale teda fakt mě přišlo, že ten scénář šustí papírem, jakoby se nikdo nezamyslel jak béčkově to bude vypadat. A to sem vlastně fanda spousty béčkových filmů. Já si nedokázal užít ani tu poslední honičku městem, protože vidět jak tam Neo dělá pantonimu na motorce ... tyjo brrr... jen si na to vzpomenu a už jsem zas doběla.
Tentokrát s recenziou nedokážem súhlasiť, respektíve s výsledkom. Za mňa je to asi na úrovni Matrixu Revolution a o dosť lepšie ako Matrix Reloaded.
Prvá časť filmu je napísaná kvalitne i keď ja osobne by som teda jedno, zrejme zacyklenie, škrtol alebo prepísal.
Druhá časť filmu je horšia, to sa asi zhodneme.
V rámci hollywoodskej produkcie posledného obdobia je to ideovo nadpriemer. Takže Zmŕtvychvstaniu som ochotný odpustiť nejaké tie nedokonalosti a zase tak vysoké hodnotenie to nedostalo.
Weaving tu však chýba.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek