OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Hrozna recenze.
Voivod sú velikáni a skutočná legenda, výborná hudba s obrovskou charizmou
Big Beat made in VOIVOD!
:-(
Úžasná deska! Má perfektní zvuk, nápady, atmosféru. Žádné z předchozích jejich alb mě dosud tolik nedostala jako toto.
ha ha cha cha, hoši... moc vtipný
BOP
Pigi? Čaj?
Názor
VOIVOD umřeli s Pigim.To je přeci jasné ne?Někdo tu psal, že nejlepší deska je DH-88.Mě je skoro 40 a VOIVOD znám a miluju tak od 15-ti.Když se zastřelil Cobain, tak mi to bylo celkem fuk, ale když zemřel PIGI,...fakt jsem uronil slzu.To ale pochopí jen někdo, kdo ty Voivody fakt miloval.Já hltal každej tón,...hlavně v letech 88-89.Pigi byl podle mě génius,...pro mě daleko zajímavější, něž včichni Satiániové a Vaiové.Druhá taková kapela jako VOIVOD nebude.Mě se strašně líbil už od mládí i ten název.Přesně to korspondovalo s tím, co Voivod hráli.
dreckus - [29.2.2008 14:19]
To je nahodou super recenze;)
myslím první odstavec, nikoliv třetí.
Dimension Hatross je samozřejmě nejlepší deska VOIVOD.:)
Ondra: Velmi dobře. :)
(řekl darkmoor a popadesáté vmetl vikovi do ksichtu jeho hodnocení nightwish ;)
jj, dreckus neodpouští
kruci to je pamatovak:-))
buď rád že ta recenze nedopadla takhle ;)
http://www.metalopolis.net/art_reviews.asp?id=1149
Dalo mi to práci prokousat se recenzí a vůbec si z ní odnést něco jiného než hromadu příměrů a květnatých formulací. Obávám se, že až budu chtít číst básně, tak se obrátím na jiný server, než metalový.
"... rázem se z inspirujícího přítmí zamřížované místnosti, prosvětlované pouze paprsky pootevřených vstupních dveří oázy hudebního absolutna, stala noční můra, jejíž děsivou podstatu místy přerušovalo jen mučivé vrzání ocelových vrat vedoucích do popravčí komory." ?!
No ale k desce. Neposlouchám Voivod dlouho, objevil jsem je relativně nedávno. A nejvíc se mi líbí právě album Voivod. Třeba Katorz mě moc neoslovilo, stejně jako War and Pain či Dimension Hatröss (líbí, ale ne tak jako Voivod).
Paráda. Trošku moc dlouhý (přičemž není problém to vyposlechnout nadvakrát, že?), ale jinak bez chyb - jak jest u Voivod tím nejlepším zvykem!
desetdesetdesetdesetdeset!!!
prave pocuvam katorz a zneje to ako pokracovanie posledneho albumu
Voivod
Voivod aj po smutnej udalosti s Piggym ostanú jednou z najoriginálnejších metalových legiend. Je mi veľmi ľúto, že voivod neostali s nami aspoň ďalších 20 rockov.Album voivod vynikajúca práca jedna z najlepších dosiek týchto nedocenených kanadských velikánov. VOIVOD FOREVER
Báječná fošnička. Každá skladba má aspoň jeden dva riffy, za která by jiné hard spolky prodaly rodiče do otroctví. Gasmask Revival, Blame Us a nebo třeba nejúžasnější věc - absolutní dizonantní pecka Invisible Planet. Běhá mi mráz po zádech, jen ten název vidím na monitoru.....
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek