ABORTION - Gonna Be Worse

ABORTION - Gonna Be Worse

ABORTION - Gonna Be Worse

ABORTION - Gonna Be Worse

ABORTIONTak sú tu zas. Nitrianska grind/mince core legenda ABORTION si (zdá sa) našla pod krídlami Obscene Productions teplučké miestočko a po dvoch rokoch prichádza s „Gonna Be Worse“. A horšie nebude; po tom, ako detský hlas prenesie znekľudňujúcu otázku „Uvedomujete si, že ste všetci kokoti?“ sa z CD vysype (v rámci žánru ťažko prekvapivých) 23 klasických „skladieb“, kombinujúcich grindovú priamočiarosť, trochu deathmetalu, punkové vyrevávané dvojhlasy, či obligátne samply – špeciálne ten prvý, z dielne Monty Python's Flying Circus, zabíja :-)

ABORTION tentokrát dosiahli nadpriemerný zvuk, čo je dvojsečná zbraň. „Potrati“ nikdy neboli o dokonalosti, skladateľskej, zvukárskej, ani interpretačnej. Prvá polovica CD tak znie fádne, dokonca únavne – dobrý zvuk dáva „vyniknúť“ skladateľskej jednoduchosti, ucho poslucháča sa chytá sebemenšej zmeny tempa (chvalabohu, že „Money Is Your God“ zabehne až do doomu). Hudba v podaní Lepru a spol. na koncerte obvykle funguje (ich set na deviatom ročníku Brutal Assaultu patril k vrcholom festivalu), v domácom prostredí však trochu nudí. Druhá polovica dosky je na tom lepšie – veselý cover „Icky Ficky“ od LAWNMOVER DEATH, rozväzbená inštrumentálka(!) a hlavne nadpriemerná, takmer päťminútová a pomerne s úctou uchopená „N.W.O.“, pôvodne od MINISTRY, dávajú možnosť oddýchnuť si od grind'n'rollu à la ABORTION.

Texty už tradične rúbu do politiky či sociálnej situácie, dôjde aj na koncertnú hitovku „Heavy Mental“ – hádajte o čom a o kom. Skrátka a dobre, u ABORTION sa zmenilo máločo; verdikt je jasný: šľapajúca muzika vynikne na vydarenom koncerte, z drážok kompaktu si ju však vychutnajú hlavne „fajnšmekri“.

 8

Thorn

Verdikt

U ABORTION sa zmenilo máločo; verdikt je jasný: šľapajúca muzika vynikne na vydarenom koncerte, z drážok kompaktu si ju však vychutnajú hlavne „fajnšmekri“.

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
5 / 10
Čtenáři
7,1 / 10

Další informace

Stopáž: 38:49

www.webpark.sk/abortion

Sestava

Skladby

  1. Dead Laughter
  2. Rebels Getting Older
  3. Cancer Wins
  4. I'm For Sale
  5. The End Is Near
  6. Serial Killer Star
  7. No Talk To Communists
  8. False Babble
  9. A Slave Or A Man?
  10. Money Is Your God
  11. Keep It Silent!
  12. I'm Not Permanently Sick
  13. Slut City
  14. Pig Power
  15. Icky Ficky
  16. We Are All Snakes
  17. Fucking Ignorant
  18. Instant Life
  19. Power Of Humour
  20. Last Drink
  21. Heavy Mental
  22. N.W.O.
  23. Filth

Diskografie

No Lives Matter (2020)
All You Need Is Hate (2017)
Konvert (2014)
The Gonzo Music (2006)
Gonna Be Worse (2004)
Have A Nice Day (2002)
The Truth Hurts (2000)
We Never Forget!! (2000)
Murdered Culture (1998)
Charity (1997)
Sense Of Humor (1996)
Godmaggots (1993)
Impurity... Perversity... Love?? (1992)

Jiné pohledy

5 / 10
U ABORTION išlo vždy viac o srandu ako o hudbu a takto to treba aj brať. Koncerty tejto formácie sú výborné, horšie je to už s nosičmi. Predsa len toto počúvať doma viac ako jedenkrát ma nikto nedonúti. Musím priznať, že zvukovo sa "Gonna Be Worse" podaril, ale dobrý zvuk odkrýva chybičky v interpretačnom umení kapely. No keď sa na to pozrieme z tej humornej stránky, tak ide o vydarený počin. V podstate sa to dá povedať aj takto: koncerty ABORTION odporúčam všetkým a ich nosiče len špecialistom.
Koscj | 21. března 2005