OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
S revivalama to "u nás v Česku" už není tak hrozné. Vrcholilo to asi před 6-7 lety, kdy kluby měly za měsíc tři-čtyři rev. a jiné kapely odmítaly, zbytek měsíce jen repro. To byl skutečný úpadek.
Jinak slušná záležitost bude taky asi revival Kabátu, nazvaný SEMENO. :(
Jediny revival, ktory ma bavi v nasich koncinach je Death Revival.
Rudi: Myslím, že ty revivaly nejsou jen český fenomén. Např. v USA mi to připadalo stejné, akorát úroveň tam byla úplně jinde. Kapely, které jsem tam viděl, do té převzaté hudby dávala hodně i svůj výraz. Potom to má smysl... Doteď vzpomínám na koncert nějakého tria v klubu, kde mastili 2,5 hodiny Led Zeppelin akusticky tak, že se až tajil dech.
radsej nejaky revival ako vykastrovany pop akoze rock
lidi to chtěj
v tur. tepliciach hral dáky Kabátik či čo to bolo
do dokonalosti to privedie uz len Revival Kabát Revivalu
slušná rakovina tie revivaly v Česku, nejak to prestávate zvládať
BLAZE BAYLEY V ČR
... a českým revivalem IRON MAIDEN, s nímž by si měl vystřihnout pár skladeb ...
... """thumbs up"""... uffff ... demence ...
Jako antraks hrajou hlavně po basové stránce
Rád bich upozornil na zapomenutou louňovickou legendu Mrdátor kerá uš 20 let hraje něco podobného jako metalika hlavně po bubnové stránce.
To jo, ale kdyby tady nějaká kapela hrála jako Anthrax, tak ji stejně ve světě nebude nikdo znát. Je to těžký. Sad Fact mají jenom jedno demíčko. Možná že na jejich stránkach budou nějaký mp3.
To samozřejmě je pravda. Ale Arakain je třída možná na český podmínky ve světě je nic. No snad se tu něco najde ale co je to platný bez kvalitní nahrávky a distribuce jsou odsouzeni tak k hraní na zábavách. Apropo nemají ti Sad Fact něco na CD ?
A ještě mě napadá. Tady mají kapely úplně jiné podmínky a přece jenom se díky bolševikovi trošku zaspala doba největšího boomu thrashe. Doporučuji ti zajít někdy na koncert plzeňský kapely Sad Fact. Parádní thrashová banda, která zní jak Megadeth (hlavně po zpěvový stránce).
Aha... Já se český scéně dost věnuji a musím říct, že tu pár hodně dobrých kapel je, i když thrash tady nemá na růžých ustláno. Ale pokuď bych měl srovnávat třeba s Panterou, tak mě hned napadá Arakain. Forrest Gump hodně moc řeže.
Fain ale trochu jsi mě nepochopil. Ten Thrash jsem myslel tady jako v čechách. Pochopitelně že v cizině jsou kapely který jsou neméně dobrý. Třeba Coroner nebo Mekong Delta to já můžu !
V dnešní době? To je opravdu těžký. Každý má svého favorita. Ale z nových kapel mě momentálně nikdo nenapadá. Možná tak Raise Hell jsou parádní, ale to není čistý thrash. Já jsem např. nikdy neměl moc rád Overkill, ale nedávno jsem se dostal k prvním pěti deskám a tak skvělý thrash už jsem dlouho neslyšel.
no tak
Venca> No to si rád od tebe poslechnu kdo tu hraje Thras na úrovni FaJ.
Podle mě by měl založit nějakou "superskupinu". Třeba opět něco s Andreasem Kisserem.
Newstead
No právě poslední dobou nějak neví co ze sebou. Takový muzikant a plácá se od nikoho nikam. Nejlip by udělal kdyby se vrátil k FaJ. U těch je to poslední dobou taky nějaký zmatený..
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek