OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
No, tak je tu máme po šesti letech zpátky...
tak to bude hrozne gay
Áno áno. To som zabudol pripomenúť. O:) Má to byť nejaký koncepčný album o boji tmy so svetlom, ktorý sa skončí víťazstvom svetla. O:)) Tak uvidíme. O:)
Má to prej produkovat Wilson z Porcupine Tree. Hodně zajímavá kombinace.
Skupina už pracuje na nasledovníkovi Mabool. To som strašne zvedavý, čo to bude, až to bude. Dúfam, že ešte lepšie, ako posledne. O:)
jj to jsou ty double quotation, low, left, right atp ... kazdopadne maras ...
inak ja ich tiez nenavidim
hm, tak nic
dajte mi ban
&lquot; a &rquot;
a jaky je iso kod pro dolni ceske uvozovky? ja osobne je nesnasim a jezi se mi vlasy, kdyz je ve vsech tech mrdko/office dokumentech vidim a mam s tim dale pracovat ...
mari: pic ho - ta sedla :-)))
Marigold
„ :-) “
Korocz: Máš nějaké bohemistické vzdělání, nebo jsi jenom ubohý pisálek z ulice? Jinak bys totoiž věděl, že v české větě se použivá úplně jiný druh uvozovek...
P.S. Taky ti to přijde pitomé?
pre Korocza
Korocz, podla mna je ten clanok uplne v pohode... je pekne napisany a myslim, ze Noisy by si tie veci urcite nevymyslal z vlastnej hlavy,ale ze si ich skor pohladal na nete...ked tvrdi samotna kapela, ze ich pouzivaju, tak je to asi len dokaz, ze clovek, co ma znalosti z organologie a hudobne vzdelanie, sa moze mylit... :-) Dokonca ich vydavatelstvo, Century Media, to maju na stranke: "Among them is a percussionist who plays more then 10 different instruments. Also, a lot of oriental instruments such as Oud, Saz and Buzuki are used besides violins, cello, piano and classic/acoustic guitars."
racik - a není to drzost kritizovat moje recenze a nemít ani vystudovanou fakultu žurnalistiky? .-)
noisy - teda neni to drzost, psat takhle recenze a nemit alespon konzervator?:-)
Korocz: nejsem hudební vědec, nikdy jsem jím být nechtěl a nechci, považuji se však za hudebního publicistu a nedovolil bych si psát neověřené informace. Chybička se samozřejmě může stát každému, zde si ale nejsem vědom žádných faktických „nesmyslů“, pokud ti vadí hodně primitivní popis nebo označení Buzuki místo běžného Bouzouki, je to proto, že jsem použil stejné označení a popisy uvedené v mých zahraničních zdrojích (většinou rozhovory a komentáře členů skupiny). Pokud jsi však našel skutečné nesmysly, budu jen rád, když je zkonkretizuješ a poučíš nás jak je to správně.
PS: nejsem nevzdělaný bezdomovec, bydlím v normálním bytě a garáž používám pouze k parkování svého dopravního prostředku
pravú
Ja som "samorost z garáže" celkom určite, takže povýšenecké "ach jooooo" mi nestačí, uvítal by som skôr uvedenie "nesmyslů" na pravá mieru.
forma vs. obsah
Forma je hezká, obsah už trošku pokulhává.. jen bych se zeptal, máš vůbec nějaké hudební vzdělání, nebo jsi jenom samorost z garáže?? A co třeba základní rozhled v organologii a obecné hudební vědě? Kdybys měl, tak bys určitě nenapsal podobnou blbost:
" Samozřejmě při nahrávání nechyběly etnické nástroje jako původně řecká kytara Buzuki nebo Oud, turecká kytara Saz a mnoho perkusí z Afriky a Asie."
P.S. těch nesmyslů je tam daleko víc.. Ach jooo..
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek