OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tak Frinta už to má za sebou? :-)))))
tak to je broskvovice rocnik 2002, tzv. frintobijka.
a jak nazýváš vodu po které zaklepeš bačkorama..?
voda se nedělí na pitnou a nepitnou, nýbrž na vodu co po ní seš v pohodě a vodu po kterej se posereš.
jestli se nikdo nepo... tak není co řešit. Ale jak to poznat z čeho to člověk dostal....hmm, už zabředávám moc hluboko.
aha - tak tam sem nebyl ani jednou :)
to - milda
to nebylo na podiu, ale v pivnim stanu
tak těch 25 na Mildovu holou se dobrovolně vzdávám :-)
pokud jde o tu vodu, tak samozrejme byla natocena pitna voda z kohoutku, problem bych spis videl v tom, jestli ta cisterna byla v poradku z hyg. hlediska - ted bych rad zduraunil, ze tohle nemam potvrzeny, takze spis uvazuju o tom, zda byla vhodna k piti... je samozrejme mozny, ze k piti vhodna byla, priznavam se, ze jsem tu cisternu videl na vzdalenost 50m a tezko muzu rict, zda to bylo tak ci onak...
Slaava - to bys měl spíš adresovat těm, kteří se zabývali v reportech děním na podiu - ne pod podiem :))
koukám, že na další BA pojedu asi taky, všude samý kopec srandy :)))
Matýsek
milda: taky jsi zapomel (ale treba jsi o tom vubec nevedel), jak si Mathias z Abyssu pujcil megafon a pozadal pritomnou Marketku o ruku - nutno ovsem podotknout ze se skoro neznali a nic spolu nikdy nemeli a nemaji... a taky prohlasil (tim megafonem) ze je homosexual a v tu ranu mel kolem sebe cca 5 metru mista (bylo to v patek v noci v pivnim stanu a bylo tam docela narvano)
holt typická intelektuálka, která se odreagovává
no "ruzova pohroma" je velmi dobry nick.... my sme ju volali "sitovka" podla minulorocneho modelu skladajuceho sa z neodolatelnych ruzovych sietovanych pancuch + nejakych tych doplnkov.... tento rok predviedla dalsiu sadu exkluzivnych kostymov, ale celkovo bola nejako podozrivo triezva a podozrivo zahalena.... akurat sme tento rok s uzasom zistili, ze je to ceska, minuly rok na with full force plynulo kecala s nemcami a s tymi dvoma ultraozratymi svedskymi pankacmi na obscene 2003 tiez nemala problem v komunikacii....
juj - teď mě Shindy nachytal :-))
za ten šopák se teda omlouvám, ted si tak nějak matně vybavuju že tam o něm kdosi mluvil - ale já si třeba vůbec nevybavuju., že bych ho viděl na nabídkové tabuli... :-/
a s tou vodou - to mi ani nedošlo že by nemusela být pitná - já vycházel z toho, že sem viděl nějaké lidi jak si berou vodu do flašek - je fakt že mi nejak nedošlo že by to nemuselo být na pití
tak se teda všem omlouvám za zkažený a mylný report - a jako trest si sám sobě určuju 25 na holou od Shindyho samotného
shindy> dobre, ze si aspon teraz povedal, ze ta voda asi nebola pitna :-)) ale v pohode, pilo ju dost ludi a pokial viem, este ziju, takze v Prostejove maju dobru uzitkovu vodu :-)
želví polívka :-)
to Milda: fajn reportík, jsem rád, že se někdo zaměří i na tuhle část festivalu... reporty o kapelách jsou už přece jenom až moc kultivovaný a konvenční :-)
nechci být puntíčkář a taky nemyslím, že by to situaci zachraňovalo v celým rozsahu (z pohledu zeleniny chtivých true metalistů - btw. do je do za bozdel? copak Manowar žerou jen nějaký zelí? :-) - ale byl k dostání šopák (nebo podobnej zeleninovej salát, nechytej mne za slovíčko), pokud vím a pár lidí si ho pochvalovalo... je jasný, že to není strava na 3 dny festivalu, ale možná jsi tohle mohl zmínit, protože z Tvýho reportu vyplývá, že bylo všechno smažený a nic jinýho se sehnat nedalo...
a ještě poznámečka: nejses si jistej, že voda v cisterně byla pitná... je možný, že byla.. ale spíš bych se přikláněl k variantě, že se ejdnalo o užitkovou vodu pro umývárnu.... to jen tak na okraj
Bohuzial (alebo nastastie) je.
jej, jej, škoda že mi to letos nevyšlo...nevíte esli je miss brutal zadaná......??:-)))
Dobrý článek a fajn fotky.Hlavně ujetá slečna v červený šprcgumě.Ve Volyni takovou ránu neměla. S tím jídlem souhlasim.Maso (vepřový stejk či co) bylo navíc druhý den už krapet jetý :(
ad fotka: tak ten je fakt hard :))))
budu se snažit.. včera jsem po půl roce začal konečně něco scanovat ale po půlhiodině mě to přestalo bavit :))
jinak to teda beru tak že až na nějaké fotce budeš ty, tak tě nemám odstřihnout při zveřejnění?? ;)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek