OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Zaujal mě spor o plánovanou a nechtěnou píčovinu. No, já bych se klonil k Marigoldovi v tom, že nezvládnutý film s nějakými (nenaplněnými) uměleckými ambicemi beru daleko spíš než cílené výtažky z družstevní žumpy ve stylu Trošky, které jsou snad točeny pro ty samé lidi, kteří pláčou dojetím na předvolebním mítinku Jiřího Paroubka.
Tenhle film jsem neviděl, ale z recenze Valtříka (je tam nějaká souvislost s frontmanem Root?) mi vyplývá, že to nemusí být úplně bezduché.
Hezká recenze.
"Stříkač vody na beton"...:o)))
vike: asi tak, těch slov které je dobře říkat by bylo pomálu, zatímco těch druhých by nestačil pytel.
valtrik: @ Post Coitum > skoda slov, ne? :-)
ne, nebudu přece prozrazovat svojí identitu :-), teba sem časem hodim svojí recenzi na Post Coitum a Jakubisková mě dojde zabít :-)
Valtřiku, Ty máš tetičku v Blatný? :-)))
herr direktor je jen spicka ledovce, pesti by zaslouzili i vsichni jeho politicti volici a priznivci ...
ostatně pan direktor svoje kvality dostatečně ukázal i svým přestupem mezi zprofanovance.
valtrik > ja jsem to moc nesledoval ... hodne se psalo, ze ta arbitraz se nedala nevyhrat a presto jsme utreli ... pan zelezny je jaky je, urcite jsou u nas i horsi ... ale NEKDO jim tohle vsechno umoznuje, tzn zkorumpovane soudy, vybory, zakonodarci atp ...
no ale ti "zprofanovanci" a "neschopové", přeci jen nápad vyjebat s CME nedostali, že?
ja jen ze pro vetsinu je jednodussi pranyrovat pana doktora a novu, nez defenestrovat zpolitizovanou radu pro tel. a roz. vysilani, pripadne vsechny legislativce a politiky a dalsi na jejichz vrub jde cela ta medialni maskarada ...
můra: a co ty tu vůbec děláš? Cvičíš si logiku, nebo už máš školu za vodou? :-)
vike: takže jako ve všem budeme místo příčiny napadat důsledek? :-O
Mě se líbí i Michálek, i když Anděl Exit moc nemusím.
vike: to je věc názoru a já ti ho neberu. Ostatně asi neni možný, aby se něco líbilo všem. Výtky na poslepovanost beru, ale i tak to jako celek vyčnívá. Co se týče těch autorů s linií jsem zapoměl na Zelenku a Svěráky.
DKM > to byl 'nedobrovolny prispevek' a spise nez peskovat novu, pana doktora bychom meli defenestrovat ty, kdo tohle umoznili resp prohrali arbitraz ...
dalas: já jsem za to tý primě snad i vděčnej. Člověk zjistí, že to bylo vždycky stejný...
10 000 000 000 / 10 000 000 obyvatel, což vychází tisícovka na jednoho. Když si odpočítáme děti do 18-ti let, tak je to ještě víc:-)
nejde ani flok? ale Viku, jestlipak víš kolik jsi zaplatil za pana ex.ředitele?
Hřebejkovy filmy mi taky příjdou jako poslepované vtipné scény, ale jaksi bez nosné myšlenky. Výjimkou jen Musíme si pomáhat.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek