OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Naprosto geniální deská! Něco tak šíleného, že to snad ani není možné! Slovy se ta krása nedá popsat!
neuveritelne,neprekonatelne,dokonale!!!
aj po tolkych rokoch nema konkurenta.
Dneska ráno jsem si to pouštěl v mp3 přehrávačí jdoucí opuštěnou ulicí zahalenou v mlze. Skvělá volba. Začíná podzimní smutnění se zasněnými procházkami, které mám na tomhle období nejradši:-).
Mažu dosavadní repertor v přehrávači a nahrazuji podobnými kusy;-).
ještě jeden
asi nic než souhlas... jejich nej album a jedno z nej vůbec
no vynikajuci album ...co dodat
:-)
ta stopaz 59:... je v akych jednotkach? v stopach? :)
Tak ale to je len jeden videoklip :) Ale pozriem sa na to este, aby som svoj nazor pripadne opravil :)
no pokud booklet, klipy ani nektere songy a texty nemaji nic spolecneho s podzimem...
Tiez na nom vidim len slabu spojitost s jesenou a navyse piesne ako Green Man ci Die With Me mi idu na nervy :)
Ale aj tak vyborny album.
zvlastni, ale me az tak podzimni tohle album neprijde...osobne bych nasel spoustu jinych alb, z kterych je to citit vic...kazdopadne My Girlfriend's Girlfriend je zupa hitovka..
October Rust jsem uz hodne dlouho neposlouhal, ale vzpominam si, ze kdyz jsem si ho poridil a potom mnohokrat potom jsem to tocil porad dokola. Dokonce to taky vzdy bylo behem podzimu a zim. Myslim, ze jde o nejvyrovnajsi pocin TON a asi i nejlepsi. U recenzentu musim opravdu pochvalit, jakym zpusobem vyjadrili svuj obdiv k tomuto dilku. Clovek by rekl, drsni hosi co poslouchaji metal, hmm ? To album opravdu takovy je, bud se mu otevrete nebo ho splachnete do ...
v-dur>to vsetko presne do seba zapada, hlavne, ked je jeden lepsi nez druhy...
RC: Imho, tazko povedat, ci je to vsetko LEN sranda.. A ci su potom sranda aj tie picovania Josha na Petra a naopak..
Cital som napriklad rozhovor, kde Josh obvinil Steela z toho, ze skladba "Life Is Killing Me" je antisemitska.. Na rovnomenny album Silverovi napriklad zatrhli to intermezzo o 9/11, pretoze to povazovali za prilis ofenzivne..
Silver je tam oblubeny idiot, hlavne ked si clovek zapne audio komentare.
jj..
"I'm Josh Silver and I do nothing.", precitane z papierika :)
jj, na tom videu je to sama gothicka prasnice
inak je sranda, ze hlavne po zhliadnuti After Dark chapem tvorbu TON v trosku inom kontexte - maximalne debilna a srandovna kapela :)
velmi osklivi drevorubci...
presne tak, vacsina "divek" tam vypadala ako drevorubaci
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek