OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
to erik
Album je skvělý - teda ty Vámi vyjmenovaný kousky plus třeba Bastardi nebo Dětičky ... zbytek je od slova zbytečný -:) Takže jsem je spojil třeba se Seven z minulého alba a mám parádní výběr. Poslouchám to každej den a nemůžu se nabažit.
ja som skor zmeteny. uplne.
... btw. normalna edicia je 1 cd (udajne ich k skrateniu donutil vydavatel).
Jasne ze V a ani Paradise lost ci Odyssey kapela neprekona......novy album? Vcelku v pohode aj ked 2 cd a 83 min si mohli chlapci odpustit....namiesto toho 50 min našup......ale si myslim o sklamani nemoze byt ani rec-to ani nahodou. Skvostne skladby Iconoclast, Reign in madness, Heretic, The end of innocence a hlavne klenot albumu When all is lost....a navyse nadherny digipak.....u mna po 5 vypocutiach tak za 7.5 boda.....uvidime neskor mozno aj viac.....
nove album vonku. zrejme si syx chcu pohnevat cast fanusikov (a redakciu metalopolisu :-D). casi V su nenavratne prec, aj ked ...
Já se k albu dostal později,ale to neznamená ,že z něho nejsem unešený.Tvrdé(v rámci žánru),melodické a fantastický zpěv.Dvojka jasná tutovka na hit,balada Paradise Lost nádhera.Ve všech písních tvrdá a melodická kytara udávající tón všech skladeb.Na základě tohoto alba jsem si pořidil zbývající celou diskografií kapely,doufam že si pomlsám stejně.
Mne sa tento album dokonca pozdáva ešte viac ako The Odyssey. Produkcia je na vysokej úrovni a aj páni muzikanti sú úž skúsení, majú to všetko urovnané. Radosť počúvať.
Tento album je pecka!!! Po novom Dream Theater je to zatiaľ najlepší album v tomto roku. Tie Romeove tvrdé gitary a zvraty sú super a Allenov spev je geniálny.
Jo, jo, pokud prog a jeste do toho sympho(paneboze), tak tohle album u me urcite obstoji, ale je to fakt na hrane. Nevim, jak zneji predchudci, ale tady to pro me zachranuje hodne primocarost a to, ze to drzi pekne pohromade - mam na mysli ty prog vylety a napady + sympho. Vazby na DT nastesti nejsem schopny najit...
Jako střapatý jinoch bych tuhle hudbu tezce odsoudil, ale ted me to mile prekvapilo a jsem rad, ze jsem si do od kamose pujcil. Je to opravdu dost v pohode.
Dobre že si sa ozval, recenzia na nový zeler v papiňáku nebude? Predsa len, je leto, uhorôčky bujnejú, report z MOR tiež nikde...
Cocotte Minute?
2 album CM uz nieje az taky progres ako jednicka.....
Circus Maximus mají zatím jen jednu desku a hned napoprvé je to opravdový majstrštyk. Ta druhá má vyjít teď někdy. Ale tady ptám, a právem, proč tu není sakra teda ta recenze? :)
slyšel sem od CM jejich poslení věc a hodně sem tam slyšel DT.i když Symphony X taky když si to zpětně vybavuju..ale celkově mě nazaujali,asi sem zvyklej od DT na ty silný a líbivý motivy kterýma sou vyvážený instrumentální běsy.....
....když už sme u toho neporadil by mi někdo něco podobně těžkotonážního jako Nevermore?:)...celekm se vyznám ale power/thrash je v týhle neštastný NWOAM a emo-době tak vzácnej žánr až je to smutný
To ano, Ti su fajn. :)
A netreba zabudnut na vybornych Redemption.
Syki: dobře no, to bylo trochu vedle, ale co třeba moje oblíbené Circus Maximus? To je paráda...
paradise lost
trosku mi trvalo sa dostat do vnutra tejto hudby a tak opravujem moje hodnotenie ktore bolo 5,5/10. Po viac ako 15 vypocutiach ma to neskutocne chytilo, dokonca to predbehlo Systematic Chaos. Niektore albumy asi fakt potrebuju ovela viac casu na stravenie. Serpents kiss doslova zabija a to same plati aj o Paradise lost ci Walls of babylon....9/10. Bodik stahujem preto lebo V je len jedna....
..nezapoměli,ale v souvislosti třeba s Nevermore nebo nevinkou SymphonyX mi Evergrey na mysl vážně nepřijdou
ještě jste zapomněli na Evergrey, gumy...
amen pane:P
o COMMUNIC není na metalopoli ani zmínka z toho prostého důvodu, že je to prachobyčejný NEVERMORE revival
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek