OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
"lidlovských novogotikov" :)
To je důkaz, že negativní reklama je lepší než žádná reklama :o)
Dobre napísaná recenzia ,si sa teda nemaznal.Este som to nepocul ale schvalne kvoli tejto recenzii,aby som sa aj ja takto zdravo nasral si to zozenem.:))
Já mám k 80's taky pozitivně úchylný vztah a právě proto se mi prznění starých hitů tímto kýčovitým agrárníkem (a to mám DM minulost ATROCITY rád) nelíbilo ani tehdy a todle radši ani nebudu poslouchat.
heh, prvni werk 80 se mi ve sve dobe libil. proste jen klasicky 80s hity s tupe pridanyma kytarama, nic vic, nic min, ja byl spokojenej :) asi to souvisi s tim, ze mam k te kycovosti 80s takovej komplikovanej vztah, jistym uchylnym zpusobem pozitivni :)
taky to bylo posledni album atrocity, co jsem slysel - ty starsi mam docela rad.
Já jsem byl na třech koncertech PL a na všech mi přišel Holmes v pohodě. První dva bych dokonce označil za skvělé ( k albu One Second a Symbol Of Life ) a třetí za průměrný ( k albu Paradise Lost ).
jj..
nahodou, ta jednotka nemusela byt (na svoju dobu) tak zla, kebyze sa tomu venuje lepsi producent v lepsom studiu.. no a clovek si potom povie, ved je rok 2008, vela casu ubehlo atd.. ;)
myslíš to, že to v tobě vzbudilo "úchylný záujem" :-)
ds: kebyze si precitas recenziu, tak tam ten dovod najdes.
a na 1/10 to nie je dost zle..
Já moc nechápu, proč se tady vůbec někdo s takovouhle očividnou (ten obal je fakt mňam, mlask) mrdkou zabývá. Asi chtěl v-dur někomu halt dát jedničku :) ...tak nevim, proč ji nakonec nedal.
uff, zrejme slapnuti na kuri oko :o)
Dobre, aspon vim na cem jsem :o)
Ty argumentuješ živým DVD, já koncertem. Na něm Holmes nepůsobil uričtě horším dojmem než třeba zpěv u KATATONIE. Čili slabé, ale snesitelné.
O toleranci k cizímu názoru si rád leccos poslechnu, ale fakt ne od tebe.
okrem toho, ze sa hadate o niecom na zaklade dvoch roznych koncertov, navyse ste uz beyond offtopic ;)
sice nevim, co to ma spolecneho s peveckymi (ne)schopnostmi Holmese, potazmo s tvymi usnimi problemy, ale zrejme nemas, cim bys oponoval. A uznat chybu nebo snad nedostatek? To se ve zdejsi redakci prece moc nenosi, ze :o)
Já tě zase obdivuju jako velmi vytrvalého misinonáře církve agrárnické.
"celkem OK" ? I na Evolve(coz byl obrazek vetsiny tehdejsich koncertu)???
Tak to te obdivuji jako ale opravdu velmi tolerantniho a otrleho posluchace :o)
Živě mi Holmes přijde celkem OK, i když je to samozřejmě řezník :o)))
v tom pripade vrele doporucuji DVD Evolve, ze ktereho je jasne videt co byl Holmes za hovado(mozna stale je, zadnej aktualni live zaznam nemam) - opravdu to trha usi. Ke "cti" jim snad slouzi jen to, ze to nepretaceli, jak se to uz tak obvykle dela.
Ale MacIntosh a producenti si s nim nejpozdeji od Icon musel sakra "uzivat" ve studiu pri toceni zpevu . . . a mozna prisel i kouzelnik :o)
Tak to jo. To nemůžu posoudit, protože Nicka jsem slyšel poprvé naživo v době alba One Second, a na studiových počinech se to vždycky dá nějak zplácat.
+ na mysli
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek