OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Je to velká kapela prostě a vypadají zle.
to van..
mám stejný názor:) Stench, Till death do us part, a pak ještě Once upon the cross. Ale mě se vesměs líbí všechny desky, oni snad nemají nějaký velký propadák. Baví me třeba i Torment in hell, která je jinak celkem kritizovaná
Zvláštna debata...
... pretože práve tento album a "The stench" považujem za dva ich najlepšie albumy. ;)
DEICIDE je nejlepší,určitě je navštívím v Praze,to nové CD se jim jak jinak než vyvedlo :-)
Druhý dych im vydržal aj na treťom albume v poradí, kope to ako sa patrí, stále elita death metalu, ale párkrát už počuť riffy známe z minulosti až príliš.
tak rozhodně
to sračka není a nové album to jen potvrzuje. Mám je prostě rád, a myslím, že i nové album To Hell With God (2011) si koupím. Je to parádní pokračovatel předchozího alba. Právě to jedu z mp3 ( už je ke stažení) a vypadá to na další letošní originál.....prostě Deicide
deicide je sracka
Ked už toto je slabota :) lol
myslím si, že DEICIDE nikdy (výraznejšie) nesklamali a fandovia dostanú od nich presne to, čo čakajú.
znie to ok
Tak to je docela slabota.Zvukově mi to taky moc nesedí.Ale těžko soudit podle jedný ukázky na netu.
Nová pecka
Tak co na to říkáte? Myslím si je se na co těšit...:-)
Uz od nahravky stench of redemption sa deicide posunuli po technickej stranke o latky vyssie no "Legion" je nazabudnutelny.
slabší ako predchodca rozhodne je, ale postupuom času sa mi dostal do uší a celkom ma baví, a považujem za pozitívum že nenahrali Stench , tento album je iný, možno menší nárez zato je to chorobnejšie
Pridávam sa k názorom , že nový album je priemerný, ba až sračka :lol:
Myslel som si, ze boli hodne priemerni vzdy:-)
Novinka je hodně průměrná věc. S minulostí neporovnatelná. 5,5/10
Nový album je úplne v pohode. U mňa približne na rovnakej úrovni, ako predchádzajúca skvelá doska.
Obaly
Tak 'Once Upon the Cross' je pěknej. Dokud Ježíše nezakryli tím bílým hadrem, kterým prosakuje krev stál obal za prd, ale pak to fakt (díky cenzuře?) vyšperkovali. Hodně se mi líbí ještě 'The Stench of Redemption' (pěkně zvolená barevná paleta a celkově se mi tahle grafika líbí). I foto na 'Scars of the Crucifix' není špatná (i když klišé). Debut ujde. Cover k Legion nic moc. Je to chladné a nudné. 'Serpents of the Light', 'Insineratehymn', 'In Torment in Hell' se mi nelíbí... Novinka je vynikající. Je to jak nějaký výjev z období moru. Mám podobné obrazy hodně rád. Je to vše říkající a zároveň si člověk může představovat cokoliv. Ale je to individuální. Jeden má rád holky druhý zase homoklády...
M4... : Spíš death metalovou směšnost!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek