OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
NEMAM RAD KED IBA NADAVA NA VSETKO
co sa ti paci? ved toto je skvely album
Česká agrární komora si dovoluje požádat kompetentního zástupce redakce Metalopolis pro otázku Grave Digger (tj. zejména autora této recenze) o názor na nové album, případně rovnou o recenzi:)
Diky za vyplneni mezery ve znalostech ;-)
To je "vykonávateľ trestu". Kat = executioner (všeobecne), hangman (vešia), headsman (stína).
Martin.L : Punisher nerovna se kat?
hangman = kat
v prvé řadě bych chtěl vyjádřit nesouhlas s uvedenou recenzí k "baladám oběšence". z čistě posluchačského hlediska shledávám přijetí druhého kytaristy za příval nové, jak hudební, tak i tvůrčí energie."balady oběšence jsem si stáhnul relativně nedávno, a musim říc, že mne velmi mile překvapilo. čas od času si stahnu album kapely, od které mam pouze jednu písničku. tak je tomu i u "oběšencových balad" (proto píšu zbčistě posluchačského hlediska). kdž porovnam skladbu "Valhalla" z alba "Rheingold" (která je, jak sem se dočetl a usoudil, hraná pouze s jedním kytaristou) a "Ballads of a hangman" ze stejnojmenného alba, přijde mi "Ballads of a hangman" živější a melodičtější. tim nechci říct, ža Valhalla je skladba špatná... myslim, že to je z mé strany vše. "Balady oběšence" shledávám jako strhující album.
...
Tak tak! Zrovna"Hell Of Disillusion" a "Grave Of The Addicted" jsou dvě bomby mezi oči ve stylu alb z 90. let, má to fakt šťávu...
...zase ne...
Setkal jsem se s málo lidmi, kterým se nelíbí nové cd. S Tvým reportem opravdu nesouhlasím, ačkoliv desku od vydání posluchám denně. Nové cd se mi zdá až na pár skladeb výborné. Já albu dávám 9/10 . Nevím co je na Hell of Disillusion za ukřičeného, ale Grave of The Addicted je z jedna nejlepších.
- - -
OK
MARA 91 - můžu tě ubezpečit, že bez minimálních 5 - 6 poslechů bych si nikdy nedovolil tady cokoliv publikovat;-)
RECENZIČKA
Před každým, kdo tu píše recenze mám velkej respekt. Určitě to není taková sranda, jak se někomu může zdát (obzvlášť na Metalopolis.net), taky chápu že nemůsí být kolikrát čas na to, věnovat nahrávkám dost poslechů ...ALE, z recenze je jasně poznat, že Louis pouštěl "Ballads Of A Hangman" (pro něho "Liberty Or Death 2") jedním uchem tam a druhým ven. Chtělo se mu to vůbec poslouchat? Čeká od Grave Digger, že snad budou dělat nějáký velký změny a měnit styl, když si ho pěstují už 28 let a jsou tak naprosto autentičtí? Nakonec se dozvíme, že jediné skladby, které na nové desce stojí za poslech jsou pouze "Ballad Of A Hangman" a "Pray", které jsme si mohli poslechnout víc než týden před vydáním alba na YouTube a udělat si tak o nich plnohodnotný úsudek. Zbytek zajímá maximálně mě a ostatní lidi, kteří o to album opravdu měli zájem.
Souhlas s Ozzym.
toto je kapela kterou nechápu.....špatná hudba, směšná image, zpěvák průměr a furt konzertujou před lidma
Louis tu má hádam najväčší podiel na recenziách starých heavymetalových kapiel. Zaujatý asi nebude, jednoducho mu to nesadlo.
RECENZE?????
Recenze se píšou a voda teče. Trošku nechápu jak se recenzent může tak diametrálně neshodovat s většinou svých kolegů po celém metelovém světě. Napadají mě dvě možná vysvětlení, buďto se mu daný žánr nelíbí v tom případě ať si tedy najde objekt kritiky, který je mu bližší a nebo je problém a to je horší, v jeho objektivnosti, v tom případě ať nepíše vůbec. Rezenze by měla být od subjektivních pocitů oproštěna, autor tuto zásadní podmínku nepochopil a od samého začátku blábolí nesmysly jenž zplodila jeho zaujatá hlava. Ať se toho dopustil z nedostatku talentu, nebo jiné příčiny já mu to na serveru takové kvality jako je metalopolis nemohu odpustit, je to vrchol neprofesionality a já jen doufám, že ty to sloupky, hodné tak do blogu Mařeny z Dolních Příprdelnic, píše zdarma.
No moc nechápu ty, co tohle album nějak vyzdvihují oproti předchozím. Co tam je co už sme 100x neslyšeli? aspoň trochu pozměněné? Aspoň nějaká nápaditá melodie? Narozdíl od Luise mě nijak neoslovuje ani ten otvírak, kterej je opravdu až nechutně stejný, jako cokoli předtím. A to mám Hrobaře jinak opravdu celkem rád. Z posledních alb mě dost bavilo jen Grave Digger - první album se Schmidtem. Od té doby to jde opravdu zu grunt, asi jako Kasparek s Running Wild. Last Supper mělo aspoń zajímavou titulní skladbu, tady už je zajímavý snad jen obal...
"Liberty Or Death 2" ??? ...to je hloupý. Pokud tomu tak někdo chce říkat, tak ať vezme v úvahu že Grave Digger už vydali 14 alb a může téhle desce rovnou říkat "Heavy Metal Breakdown 14" ...já to ale nebudu. Oni jen hrají podstivě to, s čím kdysi začli... a mají moje uznání...
Na chvíli mě odvelel mě můj synek.
Takže nejlepší bude, když si seženu minulé album, což se asi stane, pak to srovnám a vyplknu tady následně něco podloženějšího (ve vztahu k závěrům recenze). Jinak s Louisem se shoduji v drtivé většině hodnocení. Ale nejdřív zkusím ASVU a EARTH:-), odkládám to už hodně dlouho.
no, já slyšel od Hrobíků pouze poslední 3 výtvory a debut,... jediné album, které se u mě chvíli ohřálo byl "Rheingold"... poslední deska mě zoufale nebavila, takže nevím, jestli je potřeba shánět tuto - pokud jede ve stejných kolejí jako "Liberty or Death", tak to pro mě asi bude zbytečná sháňka... jinak pokud se ti to líbí, tak je to samozřejmě v pořádku
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek