OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jôôj ale keď ja nešťastný zemepán nedokážem oddeliť sentimentálny vzťah ku kapele od hodnotenia :/
@BT. "Príjemne sa to počúva" je slovné hodnotenie tak za 6/10, nie 8!!
Recenze (snad) zítra
Ja som spokojný, je to zas posun kus inde, funguje to ako celok príjemne sa to počúva, takých 8 bodov.
Tak z novinky jsem zatím poněkud rozpačitý...každopádně The One You Are Looking for is Not Here je parádní song 8-)
Dead Letters mě hodně ba
Tak tie dve songy čo som počul pohode, ja mám žhavé očakávania :D
Co novinka? Prehral som si par skladieb a veru bude to tazky oriesok... Zda sa mi to take, nijake, malo chytlave... Od hitovych LFDGD, či Viva Emptiness to ide z dole vodou s touto skupinou, mam pocit... co album, to viac. Ale uvidim este, nelamem zatial palicu.
No, Bimbo.. Nepovedal by som, že dosť hustý, ale je to fajn, blamáž sa nekonala
Nie je tu recka k Tonight Decision tak napíšem sem, ten cover od Shining na For my demons je dosť hustý :) Čo vy nato ?
...pre mňa jednoznačne najlepší album od Katatonie....prepracovaná vec do detailu......opakovaným posluchom to len získava na intenzite emócií ktoré vyvoláva.....
a takys kapitolu zakoncil vetou:
shledavam, ze je to velmi tezke
? :)
Ve 12i letech jsem psal další dobrodružství Old Shatterhanda, hovada.
yos:
Oba texty parádní :-) Já v tom fakt kavalitativní rozdíl nevidím, nakládají mi oba dva.
To že takhle psal Marigold ve 12 -ti letech neznamená, že to je horší ne?? :-)
Jinak ten Jonáš z Kata, by mě fakt zajímal, dát s ním řeč - bude to určitě zajímavej člověk.
zatimco alternative 4
6. Inner Silence
When the silence beckons
And the day draws to a close
When the light of your life sighs
And love dies in your eyes
Only then will I realize
What you mean to me.
ve spojeni s tou hudbou tyhle texty zabijeji. texty katatonie me teda takhle nesejmou
jen mala ukazka a porovnani. nic vic, dal to resit nemusime :)
mno kdyz vezmu treba kousek textu my oblibeny pisne z alba, Onward into battle, treba tohle
Days at the sea
My words are incomplete
In the blind spot where I saw you
On the 4th at night
I find this so hard
tak to opravdu nepovazuju za ukazku schopnosti tvorit zajimavy text :) tohle psal marigold kdyz mu bylo 12 :)
yos:
Nevím, každopádně jak Kata, tak Ana mě svejma textama dostali. Nemůžu si pomoc, ale u současný Anathemy (poslední 2 ad. alba) to nějak není podle mě ono... takže Káťa vede :-)
Ja to poviem takto, ze sice novinka Katatonie nie je zla, no kazdy jeden album pred nou, je pre mna lepsi!
tak anathema me na alternative 4 rozsekala uz velmi davno, ale tyhle texty bych s katatonii nesrovnaval. Jsou o kus dal zda se mi. abstraktnejsi, poetictejsi, umelectejsi, silnejsi.
Moj nazor je zas taky že čo niektorí povedia celým svojím albumom, to Katatonia povie v jednom texte . Treba len ten oriešok v hlave trošku zapojiť . :-)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek