OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
no okrem toho, že falkenbach nikoho z redakcie nezaujíma mám taký subjektívny pocit, že vakyas svoje "lepšie" albumy nahral v 90. rokoch..
To viem :-) Ale ja myslím, tu v rebríčkoch. Ale zase... každý má svoj rating na ten-ktorý album... Len je škoda, že tam nie je Falkenbach, čo sa black/folk/viking metalu týka... Tým nechcem nikoho zhadzovať.
falkenbach?
V nemecku je tušim...
Falkenbach je kde????
Super... Mňa to zajtra čaká... Idem bilancovať- čaká ma vyše 100 albumov- mám sa na čo tešiť :-)
Když v pořadí není ani Devin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak s prižmúrenými očami by sa folk metalom dali nazvať aj Orphaned Land...
napr. Skyclad so skvelym Irrational Anthems
Hlavne sa obávam, že folkmetalové štýlotvorné albumy sú skoro výhradne z 90. rokov..
Cože? Tak ve folk-metalu máš snad jiný stylotvůrce ne?
čo mi v stovke chýba
Tak som si prešiel celú tu stovku, fajn čítanie. Chýba mi tam zástupca len jedného žánru. To nik v redakcii Metalopolisu nepočúva folk metal? Myslím, že Týr, Eluveitie, či Korpiklaani vydali slušné albumy, ktoré boli dostatočne prelomové a zaslúžili si spomenúť.
presne, u mi ma cenu JESU prvni album a pak dal je to zbytecny. asi jako dyby Sverak natocil Obecna skola 2
tak ty bych teda urcite nezaradil, a kdyz uz Jesu, tak jedine debut. Conqueror je preslazena sracka.
Mám špatnýzrak, nebo tu nefigurují Jesu a jejich Conqueror?
ts t td opravil
LW: Ne, FCB
Dobrý rebríček, je tam všetko podstatné, aj keď chýba mi tam pár vecí, napr. Nile - In Their Darkened Shrines
Myslíš od KFC?
BWP patří až na druhé místo, jedničkou je Eternity od FC :p
Tak ja s odstupom času redakcii ďakujem za tento prierez, vďaka ktorému som spoznal niekoľko fajn vecí, ktoré by ma nenapadlo skúšať.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek