OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
No Alice Cooper by tak tú skladbu nezaspieval ani keby mu dajú vajcia do zveráku a pištol k hlave.
Sametová muzika je mi naprosto u řiti, ale fakt je že adam si pěkně nasral do huby: http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_of_Babylon
adam
Ehm what? Death Is Just A Feeling a Alice Cooper? Tak to teda vážne nie.. to je tak, ked sa niekto zas hrá na múdreho..
nesuhlasim
neviem,ci vas to vsetkych bavi porovnavat avantasiu s edguy a ostatnymi kapelami...tobias pise texty a hudbu tak aby to co najviac sedelo so spevakom,ktory danu skladbu bude spievat...dalej ma zaraza.ze sa tu niekto ide hrat na velkeho kritika a nevie ani kto aku skladbu spieva...napr.death is just a feelig nespieva john oliva ale alice cooper...hudbu ako robi tobias,ci je to pre avantasiu alebo edguy,nespravi uz nikto...bolo tu uz strasne vela metalovych opier,napr.Aina alebo dalsie ale nikomu sa nepodarilo to co tobiasovi...ak to viete,spravte to lepsie ako tobias a potom kritizujte...a ako vidim malo ludi dokaze vidiet rozdiel medzi edguy a avantasiou...edguy a avantasia sa uplne odlisuju...
No, Stargazers se mi také zrovna moc nelíbí a The Wicked Symphony zase cituje krásně začátek Ministry Of Saints :-D Ale prostě - JE TO TOBIAS SAMMET!!! Opět nezklamal. Udělal dvě nadupaná CD a kdybych měl vyjmenovat skladby, které mám rád, tak bych napsal asi všechny. Jen moc nemusím Symphony Of Life. TOBI - Díky za to, že pro nás děláš takovou muziku!!!
Ako ja hovoril, pocul to mozno 3-4 krat...nehovorim, ze je to zle, ale pocul som aj lepsie veci. ALe to je tak, do blacku sa napr. prilis nestaram a asi by bolo "samovrazdou" hodnotit albace tohto "razenia"
lol
uz naozaj tu chybaju len vyrazy typu sellout, mallcore, pretentious, bloated, sucks d*** a podobne, ktore tak s oblubou pouzivaju ludia na nete, hlavne ti, co casto CD ledva ledva prepocuvali, alebo ho skratka uz zacali pocuvat dopredu znechuteni, ze toto urcite bude shit... podla mna super veci... ked si trosku nasetrim, kupim si aj originalky, na ktore bohuzial momentalne nemam prasule :(((
no oni to nepočúvali vôbec, len nám všetkým chceli poodhaliť trochu zo svojhu komplexu :-)
A naco ste to s vytOkom pocuvali? evidentne Sammeta nemusite, tak naco sa trapit a komentovat tento albac?
inšpiroval ma Vytok v napísaní môjho príspevku, lebo vo svojej podstate má úplnú pravdu.
Vytek : a můžeš uvést nějaké příklady něčeho co se ti nehnusí?
pre mňa jeden z najlepších songov STARGAZERS!!!!! :-)
Stargazers
Zvláštní, že zrovna song "Stargazer" se MI vůbec nelíbí, představuje pro mě zhudebnění veškerého "Juriášovství"...tedy něco, kdy dědkovskou tancovačku vezmou němečtí rychlíci do galaxií. Strašný song...oproti úvodním čtyřem věcem z "Wicked Symphony" vpravdě hrůzostrašný.:-))
MikeB : Aj ja som to kúpil . :-)
raziel X : souhlas. Poslechnu si třeba dechovku, když je dobře napsaná a zahraná - a k tomu, abych to poznal se dá jenom proposlouchat.
Klííííd
Tak zrovna Einstein se zabýval relativitou a mám za to, že i blbost je relativní resp. subjektivní. Jasně, když si něco poctivě poslechnu, poctivě zhodnotím a třeba se poctivě naseru (= "pouze" můj názor), tak je to Ok - u mne nakonec rozhodujou peníze. Když koupím, tak pro mne dobrý. Koupil jsem. Co vy ?
....co se týče mě, tak mě se to hnusí.....
erm
pemix ma pravdu... okrem toho mne sa ten album paci, ano je to komercnejsie, ale tiez nechapem snahu niektorych metalistov oznacit vsetko, co je co i len kapet viac pristupnejsie ako total shit... uvedomte sa kurna... ja som schopny pocuvat od najkvetinkovejsieho poweru az po blacky a nevim co... a toto sa mi lubi, cela ta trilogia... ano, nestane sa z toho klasika ako z Metal Opera albumov... ale budem si ich pamatat... a nadavajte nato, az uvidite Avantasiu nazivo, songy zo Scarecrow su brutus nazivo... a nepochybujem, ze z tychto dvoch albacov vzidu dalsie killer performances nazivo... takze do**** so zadubencami a vyndejte si uz tu zatku ze zadku lol :D... ale ne, nikoho neccem urazat, ale krotte sa, a hlavne pocuvajte... ak sa to nelubi po par posluchoch, prosim... alebo vite co, nechajte tak, ked si neccete dat poradit :P
pemix ...jasne, v tomto mas pravdu. Je to pocuvatelne, coby nie...Za hnoj by som si to nedovolil oznacit. Pocul som za posledne obdobie aj horsie albace, ako toto.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek