OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Somewhere Far Beyond je opravdu parádní, ale bez chyb určitě ne. Trochu se tříští, dvě verze Theater Of Pain jsou zbytečné a předělávka Queen mi taky do koncepce nějak nezapadá. Největší perla je ale stejně Ashes To Ashes.
mmm, Vaclav me timto postrehem prekvapil, za tech x let co tu pusobi se tak stalo snad poprve :)
MILF
uniqueID
Neznám, kdo to vydal? MFI (Music for Idiots)?
ja mam nejradeji desky ROFL, LOL a predevsim LMAO
Jo je to fakt parádní deska. Vlastně panicky nesnáším veškerý něměcký speed a obecně power_paodrůdy_metalu. Ale BG zejména na deskách TFTW, SFB, IFTOS, NIME hodně můžu a SFB je dost možná nejlepší :). Každopádně dík za cyklus recenzí !! Je to fajn.
....pod vlivem recky Tales, jsem právě nostalgicky doposlouchal v autě. Je to prostě dobré :) I přes ty občas roztomile naivní aranže, humpolácké bubny, nesouhry a hoch english. BG jsou pro mě jediná kapela, která dává speed metalu právo na život, na rozdíl od všech ostatních před i po, což jsou jenom zoufale ubozí recyklátoři a zloději Keeperů.....
Navíc krásný příklad jak to jde. První desky by se neztratily ani v czug ;) ... ale postupně se dostali až do první(?) ligy...... návod pro ostatní.... stačí být vytrvalý, soudržný, trpělivý, pracovitý, mít jasnou vizi a aspoň slušného zpěváka a skladatele, ano jen tak mizivě málo k úspěchu stačí, pánové :)))))
PS: Bulvární detail ....recenzenty vypichovanou Theatre Of Pain sem nenáviděl od prvního okamžiku, vždycky se skřípajícími zuby jsem ve walkmenu tu nabubřelou patetickou vlezlou nudu, přetáčel..... a hle na páleném originále jsem ji pro jistotu vynechal :)))) Nemůžu říct, že by mi i po těch letech chyběla :)
to ozzy:
Jakou máš nejoblíbenější desku od queen? Já Sheer heart attack!!
qeen je super!
lukáš : Diky za vysvetleni, barde.
Z řadovek chybí už jen Imaginations...takže ta.
dalšídesky???
to stray:
A jaký desky ještě budou ? POuze ty co chybí?dík
to vike:
Chápu, že hloupýmu člověku je takováhle kapela u prdele!! Každý má svůj styl metalu , či rocku či popu který ho baví, ale lidi co se zajímají o muziku, vědí že guardian ve svém ranku , prostě je nadčasová!!A že lidé co hudbě rozumí, je považují za metaloví qeen už něco znamená!!! To je pocta když to o někom řeknou a vědí proč!! A hlavně co jako oceňuju, že na sobě od desky k desce dřou a dřou.Kkaždá jejich deska je úplně jiná!!Je mnoho kapel které maj desky podobné, jak vejce vejci, ale obohatit svojí hudbu, přijít s novými prvkya jinými věcmi na každou desku a ono to skvěle funguje, opět o mnoho kapelách se to nedá říct.
Recenze na Operu už tu dávno je, tahám ti čepici do čela, kamarýde, vožralej jako pes, JAKO PES!!! :-))))
to super deska!!!
to recenze a příspěvky k recenzi somewhere far beyond:
Tato deska je nádherně různorodá- klavírní nádhera black chamber o smrti , i když je tak krátká- prostě má dobrý nápad. Time what is time , co k tomuto songu říct.Jeho propracovanost jsem jsem ještě více ocenil, v remasterované verzi . Song a hlavně nápadů z kterých by nejedna kapela mohla udělat celou desku!! Journey through dark- super rychlá věc s opět nádherným refrénem. Právě různorodost někdy možná navodí mnoho posluchačům , že nářezů z doby tales, či follow a debutu je daleko méně. Orchestrální theatre of pain mě nikdy moc nebrala, ale jako fanda jsem jí hodně naposlouchal a dfnes je moje hodně oblíbená!!V hodně písních na této desce
je mnohovrstevný sbor, ale Strayi- to bylo už na tales také!!! Cesta na tanelorn - píseň vypravující příběh. Opět hodně člověk musí naposlouchat a drahokam je na světě.Ashes to ashes považuju za jednu z vůbec nejlepších písní guardian!!pištcovo volání -předznamenává jednu asi vůbec z nejlepší epickou věc s and there was silence,sacred worlds a wheel of time konče. Nechápu že skladba dlouhá 7,30 mi. dlouhá prostě nenudí a děje se tam toho tolik, že to poslouchač opět poslouchá ,2krát, 100 krát a vždy si tam něco najde navíc.Na každé desce guardian předvádějí, že dokáží napsat skvělé jak -rychlé,střední kousky,balady,atmosférické písně,epické písně .A to o mnoho kapelách se říct nedá. Přestože mám více oblíbenou tales, které bych dal 10 a dva plus. Somewhere dávám 10 a jeden plus.p.s.1 Až přijde na řadu za čas album Noc v opeře, to bude diskuze.Uff p.s. 2 - Nezapomeňte recenzi i na Tokyo tales!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale i to myslím zvládnem- myslím tu diskuzi k albu noc v opeře za čas.
Nemam ve zvyku psat komentare pod desky kapel, ktere jdou uplne mimo me, ale v pripade sagy BG me na klavesy primo nuti vytukat parafrazi "Kleki Petra Brucknera": "Tohle je hudebni baroko".
Vse samozrejme ve vsi ucte ke kapele a hordam fans.
dalsie nadcasove a velmi dobre a rychlo stravitelne dielo (mozno preto u niektorych ta narazka na popovost)!
Se ti voe s tou Sepkou mas pravdu... sypu popel na hlavu... Queensryche jsem tehdy taky hobloval //:=]
Vike: Ty ses ale rozjel, nehraje ti v pokoji tehdejší disco třaskavina - KLF ? :-) Budu se ti snažit konkurovat...:-)
Jinak Arise od Sepultury vyšel v únoru/březnu 1991...vím to, páč to byla spolu s METAL CHURCH (The Human Factor), RUNNING WILD (Blazon Stone) a SABBAT (Mourning Has Broken) první novinka toho roku, co mě zajímala...zimní přestávka po všech těch parádních alvbech z podzimu devadesát (KING DIAMOND, SLAYER, KREATOR, QUEENSRYCHE, MEGADETH, TESTAMENT, JUDAS PRIEST, AC/DC, HEADHUNTER, SCORPIONS,...) byla proklatě dlouhá. :-))
:))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek