THE CURE - Songs Of A Lost World
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
od tohoto roku již ne
Vysílá očko ještě Madhouse?
och
prepáčte chyba, nie slovanská, ale slovenská
wow
tak to som nečakal. Áno, slovenský naturizmus je veľmi kvalitný. Nevesta hôľ a zbierka noviel (poviedok) Malka sú u mňa veľmi veľmi vysoko. Považujem ich za diela svetového formátu. Mám odporúčané a plánujem prelúskať ostatných, najmä Drak sa vracia či Tri gaštanové kone. Tiež plánujem (že vraj je to celkom nihilistické a silné dielo) Atomy boha od Vámoša a potom ornamentálna próza, i keď tam sú celkom kontroverzní autori, diela sú však hodnotené vysoko. Jednoducho slovanská medzivojnová literatúra je na vysokej úrovni a pokojne predčí mnoho svetového.
no a ked už som tu písnul trocha off, tak dám mojich top minulého roka:
NOKTURNAL MORTUM - The Voice Of Steel
DEFTONES - Diamond Eyes
AURA DIONE - Columbine
MARINA AND THE DIAMONDS - The Family Jewel
NIGHTFALL - Astrom Black And The Thirty Tyrants
TUBLATANKA - Svet v ohrození
SKON - At The End Of The Journey
NECROCOCK - Lesní Hudba
SLUNOVRAT - Sword And Iron Cross
UMBRTKA - Kovový Háj
tvůj argument je zcestnýl a sám si si to ve svém příspěvku dokázal. Takže neplatí.
DW - [7.1.2011 18:16]
hmm... máš pravdu. na metal-archives jsem našel ještě nějaký death-doomový nahrávky z roku 1987, přičemž jednu z nich má na svědomí Goatlord (USA). O_o
ale to je jedno, pořád Winter byli jedni z prvních, takže můj argument platí :)
leif: já tu teda vydim že Winter nahráli "Into Darkness" April - May 1990 zatímco Lost Paradise - January 1990 vydáno u Peaceville ale nebudu tu zase prudit, nevim z jakýho zdroje vycházíš..
Veľká časť textov nových AGALLOCH vychádza z týždňového pobytu v hoteli niekde v Rumunsku. Mocné Karpaty dýchli na citlivého Američana a už mu to písalo.;o)
slovanský naturizmus je podle mého velmi nespravedlivě zanedbaný pojem, přitom jak lépe nazvat skupinu nahých ožralých pupkatých santusáků tančících kolem lípy?
že Venom vymysleli black metal tvrdí snad jen oni sami :))
DW
"vymyslela" není nejlepší formulace. styly nevznikají samozřejmě na zelené louce, vždy jde o nějakou kombinaci vlivů. spíše jsem chtěl říct "první vydala death/doomovou nahrávku".
Tyhlety tvrzení jsou vždycky směšné :)
Nesmysl.. hudební styl nikdy neurčovala jedna kapela - To je jako říct že Venom vymysleli black metal? Venom možná nahráli Black Metal a někdo pak ten styl pojmenoval po tý desce to je tak vše.. Pochybuju že si samotný Winter dělaj nároky na to že "vymysleli" death/doom.. Nezní to směšně?
v-dur - [7.1.2011 14:54]
přiznám se, že o slovenském naturizmu slyším poprvé, seznámim se s tím. ovšem tady jsou důležité oba prvky - nejen panteistická láska k přírodě, ale i skepse ohledně společnosti (jak blackmetalistické :-) ). Thoreau třeba odešel na čas do lesa a žil tam sám, přičemž ve své knize prohlašuje, že tam ani necítil potřebu v lidské společnosti. vůbec celá nálada této knihy zní neuvěřitelně zklamaně, cynicky pro tu dobu a pro mladou puritánskou Ameriku. podobnou náladu jsem našel u evropských spisovatelů jen u Rusa Prišvina v jeho novele Žen-šen.
vlastne pravda ja nie som blackmetalista
už si dostal späť legitimáciu vôbec?
sa hlásim
jj, taký Drak sa vracia alebo Nevesta hôľ, ešte tak nájst slovenského blackmetalistu, čo to čítal
čo slovenský naturizmus? ten by na to celkom sedel, či?
6. Flotsam And Jetsam - The Cold
7. Forbidden - Omega Wave
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Bilanční a v rámci možností i moderní album zároveň. Typičtí BODY COUNT místy výrazně oživení působením hostů. Album sotva překvapí něčím neotřelým, ale dá se mu odolávat jen do prvního výkřiku "madafaká". Pak už je to zase všechno zpátky v 90's.
Faust a spol. tentokrát více přitlačili na pilu a natočili o poznání méně přátelskou desku. Více black metalu a méně zjemňujících prvků. I tak je materiál pěkně diversifikovaný, jen je méně přístupný a chybí mu ona zpěvnost, vzletnost a naléhavost.
Čistý death/doom. Špinavý, jeskynním marastem až po krk nasáklý. Ale také spíše jednoduchý, držící se jako klíště žánrových standardů bez nejmenší ochoty alespoň základně experimentovat. Co mu však nechybí, je tolik potřebná neotesanost a hrubozrnnost.
Nejvíce přístupná deska GAEREA. Portugalci sice stále preferují rychlá tempa, ale materiál zároveň různě zahlazují, kudrnatí a zjemňují. A vesele do něj integrují jeden post-metalový prvek za druhým. Black metal pro masy, nicméně velmi pěkně složený.
(Raw) blackmetalový projekt z pokojíčku se vším všudy. Tentokrát za materiálem stojí osoba pohlaví něžného. Slyším za tím trochu SATANIC WARMASTER, SARGEIST, ORDER OF NOSFERAT a nebo také WINTER LANTERN. Jednoduchá, leč dobře poslouchatelná deska.
Debutové album hardcore kapely, která je složena ze členů ve svém žánru vyhlášených švédských skupin OUTLAST a VICTIMS. Dvacet minut nekompromisního nátěru brousícího až do oblasti crustu.
Vložit diskusní příspěvek