OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jednoznačně metalové album roku!
subeer: škoda, těšil jsem se na filosofické objasnění songu "Tabáček" a hlavně na kapitolu věnovanou "Husákovým dětem".
Ricardinho: Tebe proti tým "čuráčikom" (vraj to v Slovenčině nieje žiadna nadávka, vraj je kokot ovela viac,... to tu rozhodne nie, kokot je v čechách iba takový slovenský "čuráčik" , niečo ako sametový Miško, chápeš?) FANDÍM. Sice posloucháš hudbu uplně na hovno, ale jedeš si to svoje.:-))))))
Ricardinho, deepin’ seriál o CHINASKI mi byl smeten ze stolu redakční radou. Možná už jsem šel přes hranu, ale pořád si myslím, že to bylo vůči většině zdejších čtenářů ne-fair.
Měl jsem přichystané kopy materiálu o těchto průkopnících CZE-SVK mainstreamu s odkazy na podobné kapely na středním východě a Antarktidě. Už jsem se těšil jak se budou čtenáři pohoršovat (ještě více než normálně) v debatách na Avenue.
Bylo to plánovaný na tři měsíce, každou sobotu jedna dávka pravidelných negativních emocí.
Jinak, co si myslíte o letošním “Rewind The Film”? . Mě ta deska přijde sympatická, je z ní cítit, že MSP dělají to se je momentálně baví.
stari MSP riadne stipali, co ma este bralo na ostrovnom (hard) rocku tych cias boli Terrorvision, Thunder a Reef
Jinak stavit MSP na jednu rovinu s Chinaskama mi prijde i s ohledem na subjektivitu tezce prestreleny.
Ani ty.
S tym ratam, nastastie o hodnotach a pravde nerozhodujes ty
Neboj nič, na vesmír je spoľahnutie.
*blizkymi
*par ludi
Ozzman, skor ty raz pochopis, ze okrem zivotneho ciela a pan ludi okolo seba clovek v podstate nic nepotrebuje. Spravne hodnoty, ktore nemaju nic spolocne s tvojimi pseudohumanistickymi moralistickimi vyplodmi, dovedu cloveka k tomu, aby sa o seba vedel postarat a ist si svoje iba so svojimi blizkimy. Jedine, ze by to stvoritel (vesmir) myslel so mnou inak a v tom pripade vesmir dal, vesmir vzal. Je to jednoduche:)
Dorastieš, pochopíš, ako to ujo myslel.
Snazim sa zit tak, aby som nemusel byt zavisly na ciganoch
Však aj na teba príde. Aby ti ešte aj posledný cigán nebol dobrý. :-**
Stray, ja ludi do pici neposielam:). Iba keby mi nejak skodili, alebo ma nasrali:). Nech si ziju niekde daleko odomna a nech o nich neviem:)
Este dodatok, kurva Merezs, sak slam je jednoducha hudba skor strednotempna, ktorej prave deathaci vycitaju prilisnu jednoduchost:). Takze ked nechapes co sa tam deje su dve moznosti, bud (ta lepsia) si slam v zivote nepocul, alebo je na teba prilis zlozity a to by uz bolo na hrane inteligencnej kapacity, ale zase aspon by to vysvetlovalo to MSP:)
prostě talent k napsání songu projevili už na debutu...
https://www.youtube.com/watch?v=gavcjNniIvk
...a dotáhli jej do konce o 6let později, kdy už byli jinde
https://www.youtube.com/watch?v=FeU_qC5tBOE
pošli
Klidně mě počli do píči, posílí mne to.:-)
To na Merezsa a Bzuca, ty si ides stale svoje Stray, tebe respekt:)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek