OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Mi to tam lupe taky, konkrétně konec písně Tender Renown. Prostě to tam tak maj no :-) Endless mají na poslední desce zase zachyceno rušení mobilu.
neverim, ze ti to martin cech nevymeni, ked to cd fakt nie je poskodene.
Thorn: ok, diky, ozkousim..ale s reklamaci to vidim blede, je to kupovany na koncerte..:/
Mne sa to raz stalo s CD z Redblacku -- boli tam lupance, aj ked bolo neposkodene -- samozrejme mi ho vymenili. Skus ho prehnat CDspeedom (www.cdspeed2000.com), ci je poskodene, alebo ci je to chyba lisu
no vsude se mi pri poslechu ozyva takovy nepravidelny praskani a lupani..zkousel jsem to prehravat v prehravaci i na pocitaci a je to tam porad:/ CD je neposkozeny..
táhněte do hajzlu offtopikáři, aspoň ty Dying Passion nechte bez těch vašich trapným keců!
mne ne -- co tym "lupanim" presne myslis?
mohl by mi nejaky majitel digipacku sdelit, jestli mu to ve vsech pisnich taky tak lupe?:/
MageZ: A do bookletu napis: DARK MEMORIES (ako bezny nazov takejto kapely) use guitars JOLANEZ and drums TAMATI :)
Jeden mirkofon do stredu garaze. K tomu noname kazetak od vietnamcov, stare Amati s prelepovanymi blanami, popraskane a vybrusene plechy Amati, gitary Jolana cez Zoom 505 do Tesly Music 50 a homemade reproduktoru. A mame dokonalu true undergroundovu nahravku. :)
No vidis: a mne na Souveniers pripada ten zvuk umele navyskovany a hranaty, krome basu, ktere obstaravaji samply... ale funguje to. Na druhou stranu je tam 5 - 6 vrstev nastrojovky, tj. 5 - 6 zvukovych charakteristik, ktere je potreba sladit. Coz rozhodne neni pripad DP. Holt mene je nekdy vice a lepe zvladatelne. To je uz pak otazka zameru. Ale Anneke to odzpiva za vsechny 8-))) No, treba jednou budete psat znechucene o tom, jak je nova Meshuggah zahuhlana oproti treba Colp. 8-) Ale daval bych si na to srovnavani setsakramantsky pozor. Hlavne, ze mame vubec co poslouchat/recenzovat, ne?
Chcel by som hlavne cisty a citatelny zvuk :-) Na Sweet Disillusions mi pridu vsetky nastroje prilis "na hromade", slaby stereoefekt... a zaroven mi cela nahravka pride akoby zastreta, gitary su take "tupe", aj ked to bol mozno zamer, ktory nevyhovuje mne. Ale to su proste kydy, zvuk sa tazko popise :-)))
Napriklad THE GATHERING maju na SOUVENIRS dokonaly zvuk, a to je to CD vydane na vlastnom labeli.
Vies, mozno to suvisi aj s tym, ze kedysi boli tuzemske kapely (a teda aj posluchaci) radi, ze im z toho vyliezlo nieco zrozumitelne.. No a dnes, ked dobry zvuk je samozrejmostou, bude sa od kapiel ocakavat to, co sa ocakava od kapiel na zapade: aby bol zvuk sucast umenia, ktore kapela predvadza.. Teda aby bol (rovnako ako hudba) niecim vynimocny..
Tak to mas samozrejme pravdu - jako posluchac to kazdy vnima jinak. Jenomze bohuzel posluchacuv nazor je hrozne neobjektivni... na druhou stranu je to prave posluchac, kdo si to mozna koupi. A to je zacarovany kruh, protoze neni takoveho cloveka jenz zavdecil by se lidem vsem. V tom pripade by me ale zajimal jakysi cil teto diskuze, kdyz absolutiva uz byla recena: jako posluchac jsem nespokojeny, ze nam to nehraje tak, jak z "drahych" studii... Ja to chvalim: ve srovnani se zvukem, ktery se tady delal pred 2ma lety je tohleto obrovske zlepseni. Jaky zvuk vlastne chceme/chcete?
No ved tu nikto nehovoril, kto za to moze, len sa konstatoval fakt, ze na CZ/SK scene casto "nejaky" z tebou spominanych faktorov zlyhava.
Mne ako posluchacovi je uplne u prdele, ci to pokazil zvukar, kapela, aparatura, ten, co robil mix ci mastering....
Tak resite dobry a spatny, a cizi a nas zvuk. Pocitam, ze kdyz tak tomu rozumite, ze jste asi parkrat v tom studiu sedeli. Tim padem asi chapete, ze velky vliv na zvuk ma mimo jine i interpret nebo "producent". Vzhledem k tomu, ze v nasich pripadech to vetsinou byva interpret, ktery ma svou predstavu, jak by to meli znit, muze se zvukar snazit ozlomkrk a kdyz bude pan hudebnik chtit at to zni jak z hrnku, tak to bude z hrnku. Myslim, ze je to hodne o te interakci muzikant - zvukmistr. Kanec kancu Sweet Dis., Superstar, Tete a´Tete anebo treba Black Seal od Root jsou jedny jednine sikovne rucicky, a presto kazda zni uplne jinak...
v-dur: exactly..
treba bici na albu Grond od slovenskych Orkrist jsou imho na cesko-slovenske pomery celkem kvalitne nazvuceny
rada susnych metalovych kapel se spojuje s 'nemetalovymi' producenty ... treba by neco podobneho posunulo nektere nase susne spolky dale ...
Rudi: U nas sa tiez daju spravit dobre bicie.. Treba na to vsak naozaj dobre skopky, pana bubenika a nemetaloveho zvukara.. Problem tunajsich kapiel je ten, ze sa im nedari spojit vsetky tieto veci dohromady..
....no ked je rec o nahravkach so skvelym zvukom zbuchanych doma na kolene, nemozem nespomenut solovku rona jarzombeka "solitarily speaking of theoretical confinement" (2002).... robil to tusim v cakewalku.... zas na druhej strane je pravda ze ten clovek uz v studiach nieco preskakal a zrejme presne vedel co chce....
http://www.incipitum.sk/recenzie.php?q=57
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek