OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
manowar
ano je pravda, ze novy album od Manowaru, to uz je trochu moc aj na skalneho fanusika. ale koncerty zvladaju na vybornu!! a pocut stare klasiky nazivo, to je zazitok!
manowar
ano je pravda, ze novy album od Manowaru, to uz je trochu moc aj na skalneho fanusika. ale koncerty zvladaju na vybornu!! a pocut stare klasiky nazivo, to je zazitok!
Metallica este nevydala album,ktore by sa len tak obycajne opakovalo.
Manowar
Manowar je ve svém žánru světová špička. Mají svůj styl. Že v polovině koncertu se baví s diváky o pivu a vytáhne pár holek na podiu to považuju na koncertu vhodné. A jestli se to nikomu nelíbí, tak snad těch deset minut přežil.
Rozpaky i spokojenost
Jako správný rockový veterán jsem pozval kámoše ze Šumavy, se kterými brázdím rockové koncerty od roku 1993, 14ti letého syna jsem nemusel ani moc přemlouvat a vyrazili jsme po dvou dnech pivního přemítání a těšení do ČEZ arény. Rozpaky ? Samotní Manowar a jejich nepochopitelně zdlouhavé a nudné aranžmá, doprovázené "humorem" hodným doby neandrtálské, kam nás asi řadí, Adams skvělý, DiMaio výtečný /když nekecá/, Logan asi divizní průměr a Columbus jako jateční býk bez smyslu pro spodní melodiku. Pohlazení? Holyhel s báječnou zpěvačkou, která by byla sexy i kdyby vypadala jako Vlasta Parkánová a zcela originální Rhapsody of Fire s tím, že teorie o kýčovitosti berou zasvé v okamžiku, kdy zavřeš oči a představíš si hymnus nebo scénickou hudbu k filmi, geniální, Turili je úžasný a samozřejmě zpěv a klávesy na nejvyšší úrovni, jen bubeník se vylíhl z jiného vejce, prostě nestíhá. Celkově hezký večer, koupil jsem synovi nové originální tričko, takže happy-and se vším všudy.
"Mně se Manowar nelíbí"
-to je zásadní a neurážlivý prohlášení!
-buďte moudří jako já!
Napadá mě Porcupine Tree.
"dajme si ruku na srdce, ktora skupina na svete ma vsetky albumy dobre a neopakujuce sa?? ziadna"
tak to je opravdu odvazne prohlaseni:)
koncert
Zaujimave na tych, co vedia len kritizovat a vraviet ze Manowar su jedna trapna skupina je fakt, ze tento clanok o ich plzenskom koncerte je NAJCITANEJSI, a nevravte mi prosim Vas, ze to citate len preto, ze sa akože chcete zasmiat na nejakej trapnej pseudoheavy metalovej kapele. Ano je pravda, ze posledne mozno tri albumy maju slabsie,ale koncerty su o niecom inom. dajme si ruku na srdce, ktora skupina na svete ma vsetky albumy dobre a neopakujuce sa?? ziadna.
Tak to vie len DeMaiov pomstiteľ.
Jaká byla vůbec navštěvnost na koncertech Manowar v Čr ? :-).
Já byl ve Zlíně
Já jsem byl na koncertě ve Zlíně a jel jsem tam hlavně na Rhapsody ale samozdřejmě jsem se těšil i na Manowar. Holyhell mne ani nesklamal ani nepřekvapil zkrátka předkapela kterou jsem již slyšel a nic moc neočekával zaskočilo mne jen to,že hráli 35 minut,pravé zklamání přišlo poté v podobě Rhapsody-špatně sladěný zvuk mnoho basů na úkor zpěvu a zvuku kytar,některé skladby jsem téměř nepoznal,zpěvák byl dobře připraven ale jeho mikrofon ve druhé části vystoupení měl poměrně časté výpadky které se nepodařilo odstranit celkově to působilo velmi nepřipraveným dojmem,jsem skalní fanda Rhapsody a možná i proto mne tak sklamali. Z mého pohledu ten večer vystoupila jediná kapela která měla dobrý zvuk a to byl Manowar,měli dobře sladěný zvuk a nedělali chyby,rozdělení na dvě části , na tu se starýma peckama a druhou vikingskou se mi jevilo jako zdařilé,navíc ve Zlíně hráli více jak dvě a půl hodiny takže opravdu slušný zážitek.
víš o čem píšeš?
urážka piva??? prosim??? to si děláš srandu ne... v jeho slovech jsem neslyšel jediný náznak... a že stále mluvili??? byl si vůbec na tom koncertě??? (pochybuju že měnili program - zlín, pardubky, plzeň) nevíš o čem mluvíš, prupovídku měli jen jednu...
někdo tam mluvil o Budvaru - sorry byla to plzeň takže další člověk který mluví (píše) z hladu...
nechci je nějak bránit - jsou machírci- to jo (ale jako každej májí svou image) - ale koncert byl velmi dobrej... (až na to video na konec to ti dávám zapravdu)
jinak holyhell - překvapení vcelku povedený, a Rhaspody klasika...
jina: nenech se zviklat kritikem, vstaň a bojuj.
Výbornej koncert
Celý koncert začal opravdu přesně. HOLYHELL předvedl vynikající koncert, dále následovali též perfektní RHAPSODY. Do teď se pořád shoduji s tím pitomím kritikem. Proč říkám pitomej. Já mám uplně jiný zážitek z koncertu. MANOWAR rozjel snad svůj nejlpeší koncert a on říká že je to nuda. Prostě toho člověka nepochopim. I ta scénka s tím pivem a tím kytaristou byla výborná. Celý koncert prostě MANOWAR best.
Tak Budvarova reakce celkem dáva za pravdu Pocitacovu příspěvku. Jinak Manowar pro měla byla skvělá kapela (a pořád mám rád starší alba), dokud sem neviděl, jaká jsou to s prominutím hovada. Když jeden vidí jejich "chování", tak se pak nediví, že si ostatní o metlošácích myslí jen to nejhorší. Dobrou hudbu je přeci možné produkovat i bez toho, že se chovám jak idiot.
A co se týče posledního alba, ani jsem ho nevydržel poslouchat. Ale možná je dobré a já jen nepronikl do jeho hloubky (viz Tool :))))
obdivuju, že má někdo odvahu na podobný zvěrstvo vůbec jít
no comment boha jeho...
Troch přehnáno, mě osobně se to celé líbilo ať je to kdekoliv...nove album se mi libilo...nemám proč odporovat jejich turné...snad nejsem sama...Lucy
je čas rozdat BANY?
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek