OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Přesně! S tim souhlasim opravdu hodně. Až po Imaginaci (včetně, zrovna ta je PARÁDNÍ), fakt super.
Samozřejmě do Imaginations
Tak u Blind mám podobný problém jako u Iron Maiden. Po Imaginations mám rád všechno. Dneska opět přeprodukovaná a nezáživná kapela, která trápí sebe sama ve studiu. A už vůbec nemůžu Hansiho umělecký zpěv. Hekání s basou mu šlo lépe. Stejný případ jako Hetfield. Čím víc se snaží zpívat, tím je to horší. Je to určitě vývoj, který nepopírám. Jenžě né každé kapele takový vývoj sluší.
Já spim pořád aboku.
Konkrétně na posledním albu se mi nelíbí nic. Nebo přinejmenším kdyby to album nebylo, svět by nebyl chudší. Můžu to postavit tak, že sou i horší věci a neni jich málo. Ale to bych musel možná střídat aboku, abych to tak viděl, a já spim jenom na pravym aboku, takže je mi jedno, že jsou i horší věci, naopak si myslim, že zvučný jméno je jistej závazek.
to Girg:
Když aspoň se ti to nelíbí, tak napiš co.Nevím ale je mnoho kapel, kde je dobrá jen jedna , či dvě skladby a tím to hasne.Třeba Night at the opera -v době kdy to vyšlo, tak písně byly tolik nabité nápady, že jsem to na jeden poslech nevstřebal. A říkal si co je to za šílenou míchanici. Až člověk stárne, tak pořichází na tolik nápadů, prostě k tomu musí člověk dozrát.Dnes mám Night staršně rád .The Twist- opět deska, která není na jeden poslech. Prostě do dobré desky se dostáváš, hodně pomalu.A potom se na tebe sypou nápady za nápadem.At the edge - zase těžké na poslech , pokud si posluchač který od blind guardian , který chce slyšet nářezovky , co měli ve staré tvorbě, každý řekne mě se to líbí a tobě nebude. Blind guardian jsou prostě progresivní kapelou a schávlně mi napiš , kolikrát natočili vyloženě špatnou desku.Narozdíl od Queensryche.
to Vike :
Někdy 20 ,někdy 120 .Záleží od vyspání.Doporučuju spát n aboku.
Doporučuju nezapomínat na poslední počiny kapely. Tam to je taky tak na čtyři skladby a pak to vypnout, nebo to s jednim sekne (blahem).
to Darkmooor:
Jen dodatek - strašně tu chybí rozhovory s kapelama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
77 je tve IQ, Barde? //:=]
to Darkmoor:
POkud si ptačvůde nepochopil, tato deska má tolik dobrých věcí, že jsem to po těch 4 písních zabalil. Prostě jsou desky o kterých hovada , tedy kritici píšou.Potom jsou desky , které jsou tak dobré, že se poslouchají . A nezlob se 1-10 bodů? Děláš si srandu.Jak hodnotit desky od kapely , která má takovejch kultů vícero a posléze vynikající deska dostane málo , protože není zpívaná dickinsonem? Tedy X factor.Blbost nad blbosti.A já jdu konečně poslouchat , ne tu zbytečně trávit čas.
tý jo, verze jen se 4 písničkama, to si musím sehnat
to recenze Follow the blind :
Jak by asi blind guardian hrál thrash, tak odpověď je tao deska. Reremastovaná verze je naprosrosto brutální :
1.Inquisition- fenomenální intro a tak trochu sranda z modlitby- super intro10 bodů
2.Banish from sanctuary- klasický song o příchodu ježíše krista a odchudu do "důchodu" Jana Křtitele-melodie,riffy,sola-super 10 bodů
3.Damned...- nářezovka ,meodlie ,Zavržen na věky věků-10 bodů
4.Follow - pomalá věc ,nožná nedósahuje výše brigt eyes , přesto parádní věc-9,5
Pro mě to je velký klenot, taové ride the lightning v podání blind guardian -super věc 10 z 10 možných
jo, to je možný. Německo je vedoucí silou Evropy, s tím souhlasim.
Já jsem furt přesvědčenej, že nebýt Německa a jeho schopných a agilních vydavatelství (Nuclear blast, SPV ...), tak tady už ten klasickej heavy metal dávno nemáme...vždyt si dobře pamatuju na roky (93-96) kdy sotva vyšla dobrá havy deska. To byla prostě děsná poušť.
Jo na německých skupinách sem začínal s metalem Avantasia,Edugy,Helloween,ale opravdu velkýho metalovýho fanouška ze mě udělali až anglický skupiny(teda hlavně maideni).Teď už německý powermetalový skupiny moc nemusim,to už radši něco ze severu co neni power.Určitě nejradši mam metalový skupiny z ameriky pak z anglie,pak od severáků(melodickej death metal je dobrej) a až pak přichází německo.
výhoda, nevýhoda... to je blbě řečeno. Každý má svoje. Třeba Rage mam rád, i když je to mainstream jak tele. V tom to neni. Mainstream není synonymem pro pokleslost, ale androš zase neni synonymem pro sračku. Prostě každá ta věc plní jinou roli a vůbec je určeně k něčemu jinýmu.
Z mýho pohledu je androš spíš výhoda. A velikost kapely nějak nejsem s to měřit tím, jestli naplní letiště.
Jsou ovšem tací, kteří je považují za velké kapely. :-)
No jasně, tohle tim "androšem" myslim.
Každej má hranici androše jinde, tak například já tam hážu, když jsme u toho Švýcarska, všechny jejich metalový kapely - tedy i Celtic Frost, Coroner, Samael atd.
Německo určitě jako metalovej mainstream. Když přijde řeč na "androš", tak mi konzervativní srdce radí říct "Švýcaři".
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek