OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Nechcel by si cesky metalovy web skor opravit dezinformaciu s producentom v recenzii? ;) Uz nehovoriac o tom, ze Mother's Milk je takmer rovnako melodicky (Pretty Little Ditty, Taste the Pain, Knock me Down) a tiez velmi variabilny - vacsina popisovanych rozdielov sa udiala medzi tretou a stvrtou doskou s prichodom Fruscianteho... dalsie melodie a tensi zvuk spravili potom prave s Rubinom, prvykrat na BSSM :) A nejak polemizovat, ci sa prave John nejak zviezol na slave - imho lol. Ved on to cele spravil, v 89-tom, 91-tom a aj 99-tom.
Tím My myslím sebe a kámoše, co jsme byli "hodně vostrý metalisti" :)))
Stray: A to je zrovna škoda, bylo by to jistě zajímavé téma. Retrospektivně, v patnácti jako "tvrdí metalisti" jsme Oušny těžce nenáviděli, dnes už je to jinak. Holt jsme už o něco rozumnější, než když pro nás místní autoritou byl borec s nápisem na džízce "De-pe-che che-che-che":) Šílená telecí léta ... a jaxme na sebe ještě byli hrdí .... :)))
DarthArt: Věř že jediná těsně porevoluční česká kapela, o které bych s nadšením psal by byli OCEÁN, ale Rudi už MI avizoval, že kdyby se tu něco podobného objevilo, tak by se hrozně styděl, tak to holt neprubnu ani na vánoce.:-)))
Kazeta, Popron, 150 Kčs (drahý jak sviňa...)... Totální nostalgie, první hudební nosič, který jsem si sám koupil (za maminčiny peníze). Jo a fajn muzika.
"Recenzentovi z Rolling Stone vadí strohá, na kost ohlodaná produkce"... se tehdy cca psalo.. ehm.. v Melodii
Vike: Psal jsem, že některé ty desky by minimálně obstály ve srovnání s kapelami venku. Nesrovnávej to s absolutními death metalovými esy, těch je na zeměkouli deset dvacet a kapel, které za něco stojí tisíce ...
Stray: Kryptor se mi líbil právě ten druhý a vlastně jen ten druhý + demáče, ale to je úplný pravěk, takže tam na to musím koukat úplně jinak. Time 4 Crime dostal v časopise Rock Hard tuším 8/10, jestli je to nějaká vypovídající hodnota. Ale to je jedno, názor proti názoru, kdybychom měli všichni stejný, nebudeme samostatné osobnosti, ale ovečky, takový svět by byl zatracená nuda. Jinak na tomhle webu mě baví právě to, že funguje ze značné části jako jakýsi chat, kde přesně vím, že když najedu na určitou kolonku, budu vědět, o čem se tam mluví a je to velmi živé, se zpětnou reakcí. To je váš unikát, na většině ostatních takových projektů člověk napíše svůj názor a tím to končí. Nikdo nereaguje. Právě proto by mne osobně potěšilo, kdybych si pod hlavičkou recenze mohl poplkat i o těch starých titulech, které mě tehdy tolik braly, ale když Vás to na radnici nebaví, nejste pitomci, abyste do toho z "musu" lezli. Nic mi nebrání, abych si udělal vlastní stránky, věnované právě starým deskám. Nadávat můžu třeba do půllitru nebo v lampárně ...
"...uauauauaua" :-))))))
ozzy: Aha, pardon, jsme na českém metalovém webu, zapomínám. :-)
Robbie je ovsem nesrovnatelne lepsi zpevak...
Brzdi.
Pro mě je Kiedis (stejně jako třeba Robbie Williams) týpek, kterej sevysloveně narodil pro showbyznis. Podle mne jsou právě takový jako ONI třeba, aby si vůbec někdo hudby všiml a projevil o ní zájem. Kdo by se zabýval šupákem co kouká při koncertě do země a šudlí si svoje složitý zoufalosti? :-))
Tak to zas áno. Showman dobrý, ale občas mu to ujde.
Ja ho mam rad, ikdyz je zive casto zoufaly, ale zase nejede pri tech pohybovych eskapadach na plejbek //:=]
Ani omylem. Anthony je jedinej z nich pravá STAR - ty snad nevidíš to vyrýsované břicho? :-)))
Tak Antonin je z nich zdaleka hudebne nejhorsi a ho#no zpevak //:=]
Mimochodom, videl som dosť koncertov, na ktorých to najviac kazil práve Kiedis.
Psaní hrou. :-)))))) Mě by to bez podobných diskusí ani nebavilo, nemělo by pro mě žádnej smysl psát recku.
Rozkošné, jak deska tak i diskuze. Vybírání oblíbeného člena kapely...:o)))))))
k.eight.a ::: Přesně !!! Místní redakce je nepochybně placena vydavatelskými molochya neustále tu protlačuje jejich zápaďácké splašky a sází jim jednu 10 za druhou. Kolik vám dali, ptám se. Kolik?
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek