OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Nebo dát nějaký vokální prostor kytaristovy :)
https://www.youtube.com/watch?v=GD9Scert9tU
https://www.youtube.com/watch?v=-ORd3XZi1gQ
tak tak,chci aby zpíval takhle: https://www.youtube.com/watch?v=2HaPsPwlUIE
No, nějak tam šišlá nebo co. Třeba už má hrnkové zuby!:-)
Taky si myslím,že zrovna Peavyho vokál na té desce je to co to kazí.Jinak je to dobrá deska.
tak to je dobrá zpráva, i když je to dost brzo po minulým albu. S odstupem času mi na ,,devil strikes again'' nejvíc vadí Peavy, jeho vokál na tý desce prostě nezní zrovna nejlíp, a já na to při poslechu nějak furt musím myslet :) což mě teda sere. Obzvlášt při srovnání s tím, jak skvěle zpíval dřív, a to nejsou nějaký pravěký desky (třeba Strings 2010)
Rage jsou zase ve studiu!
A to mě zase první i druhý spíše zklamali. Těšil jsem se na návrat starých dobrých časů, ale spíš mi to zatím připadá, že s tímhle Rage tak nějak ztratili ksicht i všechnu svojí zajímavost.
včera mě první poslech novinky celkem bavil:) hodila by se i recka :)
21 a novinka Devil su dve uplne ine kapely...novinka je surova, neurvala a taha priamo na branu...a ze niekedy RAGE nahraju cover Skid Row, by mi v zivote nenapadlo!
21 a novinka Devil su dve uplne ine kapely...novinka je surova, neurvala a taha priamo na branu...a ze niekedy RAGE nahraju cover Skid Row, by mi v zivote nenapadlo!
A ze 21.ky zase uchcávali blahem jaká je to bomba.
Jestli to bylo ve Sparku, tak to musí být PRAVDA.
Ale Čapek to ve Sparku odsoudil. Prý je to málo vycizelovane, málo symfonické, nadychane a melodické.:-)
No má to solidní koule a je mi to bližší než Almanac.
A darkmoorovské slzy dojetí kanou... Jo, je to fakt super. Nakonec se ukazuje překvapivý fakt, že ten největší agrárník byl vlastně Smolski :-)
Lepší?The Devil Strikes Again a 21 to je nebe a dudy.Super melodie,bicí to pořádně nakopávaj.Sice Peavymu to nezpívá tak dobře jako v 90.letech,ale oproti 21 to je bomba a jsou zas ty starý Rage,sice slabší než třeba Black in Mind,ale jinak zase ve formě.
je to lepší než 21? oplatí se teda to zkoušet? dneska jsem jel Missing Link a Black In Mind a docela MI to navnadilo na nějakou novinku od Rage
Pani a damy...tak novy RAGE sa VAZNE podaril, ma to energiu, ma to říz, ma to silne melodie....parada!
https://www.youtube.com/watch?v=CBbAF9IPnZ8
Tož Peavy ukazuje, že hoblovat ještě nezapomněl, ale.. pořád ještě mi tam to "něco" schází. Ale já doufám, že to Rage ještě časem dokážou najít.
No tak tá najnovšie zverejnená titulka sa mi veľmi poľubuje. Konečne to hobľuje jak sa patrí.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek